‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 40 2016

Het laatste telecomnieuws van week 40 2016

In het telecomnieuws van week 40: een flexibel beeldscherm lijkt nabij, geruchten over de Samsung Galaxy S8 en een terugblik op de nalatenschap van Steve Jobs.

Flexibel beeldscherm?!

LG

Er is al langer een race gaande tussen telefoonfabrikanten om het eerste buigbare OLED-scherm op de markt te brengen. Voornamelijk Samsung en LG zijn al langer bezig met het ontwikkelen van een techniek waarmee het mogelijk is een flexibel beeldscherm te produceren. Een patent van LG suggereert nu dat de fabrikant al in 2017 van plan is deze vernieuwing toe te passen. Volgens het document is LG niet alleen van plan een buigbaar scherm te produceren, het paneel zou opvouwbaar zijn en bovendien transparant! De producent lijkt te mikken op een apparaat met een boekvorm dat ook zichzelf op kan vouwen. De linkerhelft is transparant en voorzien van een bedieningspaneel. Het is mogelijk dat dit paneel zowel via de voor- als achterkant te besturen is. De rechterhelft geeft waarschijnlijk informatie weer. Wij kijken in ieder geval erg uit naar deze nieuwe techniek!

Bron: GSMArena

Samsung Galaxy S8: baanbrekend

S8

De geruchtenmachine draait volop als het gaat om de specificaties van de Samsung Galaxy S8, en daar zijn we blij om! Want dit toestel lijkt veel interessante vernieuwingen met zich mee te brengen, met name als het gaat om de voorkant. Geruchten stellen dat de homeknop helemaal weggelaten wordt en vervangen is door een knop op het scherm. Samsung zou namelijk van plan zijn om de voorkant van het toestel alleen te laten bestaan uit beeldscherm, dus ook in de hoogte. Hierdoor is een groot scherm en een zeer strakke vormgeving mogelijk. Wat betreft de vingerafdrukscanner: het is mogelijk dat deze in het beeldscherm verwerkt is! Andere geruchten spreken wel van een homeknop, die alleen niet indrukbaar is. Wat betreft de camera is te verwachten dat dit er twee zullen zijn, aangezien veel nieuwe toestellen met een dual-camera uitgerust zijn. Waarschijnlijk heeft de S8 een camera van 16 megapixels en een van 8 megapixels. Het toestel komt naar alle verwachting in februari uit.

Bronnen: All About Phones, GSMArena

Steve Jobs

LG

Op 5 oktober was het vijf jaar geleden dat Steve Jobs overleed. Hij richtte in 1976 samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne computerbedrijf Apple op. Inmiddels zijn er wereldwijd 800 miljoen iOS-apparaten in gebruik. Steve Jobs introduceerde in 2007 de eerste iPhone. Dit was het eerste apparaat dat een telefoon, een iPod met touchbediening en internetapparaat in één was. Hiermee werd de wereld op zijn kop gezet, want nog nooit had een apparaat al deze functies in één. De iPhone is nog steeds verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van Apple’s omzet. Ook al zijn we nu al bij de iPhone 7 beland, het toestel is nog steeds ongekend populair! Ook de iPad, iPod en iMac zijn natuurlijk producten van Apple en geesteskinderen van Jobs. Kenmerkend aan al deze producten is de focus op mooi design en het besturingssysteem iOS dat een zeer intuïtief en goed ontworpen systeem is. Steve Jobs overleed op 5 oktober 2011 aan de gevolgen van kanker.

Bron: iCulture

Meer nieuws over: