‹ Alle nieuwsberichten

Alles moet sneller, óók 4G van Vodafone

Alles moet sneller, óók 4G van Vodafone

Vodafone wil een nóg hogere internetsnelheid halen dan ze nu op hun 4G-netwerk leveren. Binnen een jaar hopen ze 1Gbit per seconde mogelijk te maken in Nederland!

Met de overstap van het 3G-netwerk naar 4G is de snelheid van het mobiele internet met grote stappen vooruit gegaan. Je hoeft tegenwoordig maar te knipperen en je internetpagina’s zijn geladen en afbeeldingen gedownload. Ondanks dat het 4G-netwerk door alle klanten van Vodafone in heel Nederland gebruikt kan worden, wil de provider er meer uithalen: het moet nóg sneller.

Op dit moment haalt het 4G-netwerk van Vodafone maximum-datasnelheden van 225 Mb per seconde. Uiteindelijk moet de nieuwe snelheid op 1Gbit per seconde komen te liggen. De provider is al druk bezig met de ontwikkeling en voert regelmatige tests uit. Afgelopen week werd hierbij al een snelheid van 979,2Mbit per seconde gehaald!

Het streven van Vodafone is om de nieuwe topsnelheid van 1Gbit per seconde binnen een jaar aan te kunnen bieden. Wij zijn erg benieuwd en hopen vurig dat we binnen een jaar al van deze razendsnelle service gebruik kunnen maken! Belsimpel.nl houdt het voor je in de gaten.

Bron: Tweakers