‹ Alle nieuwsberichten

Populairste besturingssysteem: Android!

Populairste besturingssysteem: Android!

Dat Android een populair besturingssysteem is, wisten we al. Maar hóé populair? Het onderzoeksbureau Kantar bracht het in kaart.

Ruim vier jaar geleden begon het onderzoeksbureau met het in kaart brengen van het marktaandeel van verschillende besturingssystemen. Dit geeft dus een mooi overzicht. Hieruit blijkt dat Android in de vijf grootste Europese markten op dit moment een groter marktaandeel inneemt dan ooit tevoren! Deze cijfers zijn het resultaat van metingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. In deze landen had Android maar liefst 76,5% van de markt in handen.

Uit de gegevens blijkt dat het besturingssysteem van Google dit jaar maar liefst zes procentpunt hoger scoort dan vorig jaar. Er is een redelijk constante groei te zien, met dipjes op de momenten dat er een nieuw iPhone-model uit kwam. Apple heeft op dit moment een marktaandeel van 18,3 procent, wat iets minder is dan vorig jaar. Uit de statistieken valt op te maken dat de groei van Android vooral te danken is aan het verminderen van het aantal Windows Phone- en Blackberry-gebruikers. Zo produceert Blackberry sinds kort ook een telefoon die niet draait op het eigen Blackberry OS, maar op Android, namelijk de Blackberry Priv.

Buiten Europa is de populariteit van Android-toestellen ook hoog. In China is vier op de vijf telefoons die over de toonbank gaat een Android-telefoon, en 68,5% van het marktaandeel in de VS staat op naam van Android.

Bronnen: Kantar Worldpanel en NU.nl.

Meer nieuws over: