‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: ook Motorola creëert ruimte voor ‘MotoMods’ op nieuwe toptoestellen

Gerucht: ook Motorola creëert ruimte voor ‘MotoMods’ op nieuwe toptoestellen

Dat Motorola een nieuwe lijn toptoestellen gaat uitbrengen is al een tijdje duidelijk. Dat ze ook speciale accessoires uitbrengen die op de nieuwe toestellen geklikt kunnen worden, is nieuw. Hiermee slaat Motorola de weg van de modulaire smartphone in, een avontuur die LG met haar LG G5 begonnen is.

Het idee van een modulaire smartphone is iets waar al jaren druk over gespeculeerd wordt. Sinds Google zijn publiek lekker maakte met Project Ara, een concept-telefoon die qua hardware volledig te personaliseren is, wacht het publiek met smart op de nieuwe toptoestellen die deze functionaliteit ondersteunen. Nu lijkt het erop dat Motorola, in navolging van LG, ook een modulaire smartphone gaat uitbrengen. Deze smartphone, Moto Z genaamd, zou uitgebreid kunnen worden met zogenaamde MotoMods, volgens bekende leaker Evan Blass. Hij tweette onder zijn twitteralias @evleaks eerder al plaatjes van deze nieuwe toptoestellen en komt nu met plaatjes van deze MotoMods.

Op het plaatje van Evan zien we drie modules die achterop het toestel geklikt kunnen worden. Volgens hemzelf zijn dit, van links naar rechts, een projector, een JBL-speaker en een Hasselblad-camera. Motorola werkt dus samen met verschillende merken om deze modules te ontwikkelen. JBL staat bekend om uitstekende audioproducten, terwijl Hasselblad al jaren een pionier is op het gebied van fotografie.

Moto Z Play Moto Z Style Het nieuwe toptoestel van Motorola zou komen in twee varianten en deze zouden gepresenteerd kunnen worden op het Lenovo-evenement op 9 juni. Deze varianten gaan geschuild onder codenamen ‘Vector Thin’ en ‘Vertex’. Evan Blass lekte eerder ook al dat de officiële namen de Moto Z Style en de Moto Z Play zouden gaan worden. Motorola zoekt de namen voor haar nieuwe toptoestellen dus twee stapjes lager op het alfabet – de oude toptoestellen hebben de namen Moto X Style en Moto X Play. De Moto Z Style wordt waarschijnlijk een high-end toestel, met onder anderen een 5,5-inchscherm met een resolutie van 2560x1440 pixels, aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 820 processor. De Moto Z Play zou een iets andere smartphone worden, met een grotere batterij en een betere camera dan de Style.

Ook benieuwd naar wat Motorola op 9 juni gaat presenteren? Houd Belsimpel.nl in de gaten voor het laatste nieuws!

Bronnen: GSMArena, Tweakers, VentureBeat

Meer nieuws over: