‹ Alle nieuwsberichten

Wat gebeurde er allemaal op de CES 2016 op smartphone gebied?

Wat gebeurde er allemaal op de CES 2016 op smartphone gebied?

Van 6 tot en met 9 januari werd de Consumer Electronic Show 2016, oftewel CES 2016 gehouden. Op deze grote beurs worden jaarlijks nieuwe producten en technologische snufjes gepresenteerd door elektronicafabrikanten. Wij zetten alle ontwikkelingen op telecomgebied voor jou op een rijtje.

Op het gebied van smartphones en tablets was het Huawei die de show stal. Allereerst presenteerden ze de nieuwe Huawei Mate 8 met een 6-inchdisplay. De Mate 8 is de eerste smartphone met een Kirin 950-processor en is daardoor razendsnel in gebruik. Je kunt kiezen uit twee geheugenvarianten: 3GB werkgeheugen met een 32GB opslaggeheugen óf 4GB RAM-geheugen en 64GB aan opslag. Ook bracht Huawei de Huawei GX8 op de markt: een echte camera-smartphone. De camera heeft namelijk vele nieuwe features en maakt foto's van 13 megapixel. Ook heeft het toestel een vingerafdrukscanner. Huawei presenteerde ten slotte ook nieuwe varianten van de Nexus 6P en de Huawei Watch.

Ook Samsung presenteerde iets bijzonders: de Tab Pro S. Deze waanzinnige tablet heeft een 12-inchscherm met een resolutie van 2160x1440 pixels. De tablet draait op Windows 10 en wordt geleverd met een fysiek toetsenbord. Hierdoor is de tablet ook als laptop te gebruiken en geschikt voor zakelijk gebruik. Met het metalen design en dunne ontwerp is de tablet ook nog eens buitengewoon stijlvol. Verder bracht LG de midrange K7 en K10 uit en kwam Alcatel met de Pixi 4 smartphoneserie. 

De CES is een grote elektronicabeurs die jaarlijks gehouden wordt. Eind februari vindt de Mobile World Congress plaats in Barcelona. Op deze beurs worden nog veel meer smartphones en tablets gepresenteerd. Binnenkort zullen al deze toestellen en tablets op onze site verschijnen. Houd Belsimpel.nl dus in de gaten voor de nieuwste smartphones en het laatste nieuws!

 

ces_highlights

Meer nieuws over: