‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: iPhone 5S wordt in nieuw jasje gestoken

Gerucht: iPhone 5S wordt in nieuw jasje gestoken

Veel mensen vinden een iPhone prachtig, maar houden niet van hele grote toestellen. De iPhone 6/6S en iPhone 6 Plus/6S Plus zijn voor sommigen net iets te groot. Een kleinere iPhone zou een goede zet zijn van Apple en het lijkt erop dat dit er ook aan zit te komen. Er komt waarschijnlijk een nieuw, kleiner toestel in een oud jasje.

We hebben al eerder bericht over geruchten over een kleinere iPhone. Toen schreven we al dat deze kleinere iPhone van 4 inch aan de iPhone 5S doet denken, mede door de gespeculeerde metalen behuizing. Nu lijkt een Japanse website dit gerucht te bevestigen. Er is nog niks zeker, maar we zetten de geruchten alvast voor je op een rijtje.

Van 5S naar 6C?

De naam van de kleine iPhone is nog niet duidelijk, maar het lijkt aannemelijk dat Apple vasthoudt aan de benaming van de C-lijn voor hun mid-range toestellen. Als dit zo is, gaat het toestel iPhone 6C heten. De 6C wordt dan het kleine broertje van de iPhone 6 en 6S (Plus). De grootste overeenkomst tussen de 5S en de "6C" is waarschijnlijk het design: de grootte van 4 inch en de metalen behuizing. Er zullen een aantal specificaties verbeterd worden. Zo zal er een A8-chip in het toestel zitten en de frontcamera heeft een grotere diafragma dan eerst. De vraag is nog of deze kleinere iPhone, net als de 5C, een gekleurde achterkant krijgt. Het is nog niet duidelijk wanneer deze 4-inch-iPhone eraan komt, maar de verwachting is dat het toestel op zijn laatst halverwege 2016 verschijnt.

Houd Belsimpel.nl in de gaten voor het laatste nieuws over deze kleinere iPhone. Kun je niet nog een halfjaar wachten? Bekijk dan nu de beste iPhone aanbiedingen op Belsimpel.nl!

Bron: iCulture, iPhoned, Phonearena