‹ Alle nieuwsberichten

Geruchten over nieuwe, kleinere iPhone

Geruchten over nieuwe, kleinere iPhone

Hoewel grote displays en phablets tegenwoordig steeds populairder worden, gaan er geruchten dat Apple in de eerste helft van 2016 met een kleinere iPhone gaat komen: klein is immers ook fijn. Analist Ming-Chi Kuo, een soort Apple-orakel, voorspelt dat de telefoongigant in  de eerste helft van 2016 uit zal komen met een een 4”-variant van de populaire iPhone 6s.

Een poosje geleden deden er al geruchten de ronde dat Apple aan het werk was met het ontwikkelen van een kleinere iPhone, en nu zijn de geruchten wederom opgelaaid. Daarnaast zou deze kleinere telefoon beschikken over een metalen behuizing, waarmee het meer doet denken aan de oudere iPhone 5s dan aan de tevens 4 inch grote 5c.

Innovatief design, innovatieve hardware

Daarnaast gaan er weer geruchten dat Apple, zoals gebruikelijk, in het najaar van 2016 uit zal komen met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Deze zullen een beelddiagonaal hebben van respectievelijk 4.7 en 5.5 inch, en zullen worden voorzien van de nieuwe A10-chip, in plaats van de A9-chip die het 4-inch model zou krijgen. Een ander verschil tussen de 7 en de 7 Plus zou hem in het werkgeheugen zitten: waar de iPhone 7 waarschijnlijk, net als het huidige aanbod iPhones, zal beschikken over 2GB RAM, krijgt de iPhone 7 Plus hier een extra gigabyte bij.

Van analyses naar geruchten

Ming-Chi Kuo had al voorspeld dat Apple waarschijnlijk niet dit jaar nog met een kleinere iPhone uit zou komen, wat nu langzamerhand waarheid lijkt te worden. Kuo sluit zich met deze nieuwe voorspellingen over 2016 aan bij andere bronnen, zoals de Taiwanese nieuwwebsite UDN. Zowel Kuo als UDN doen hun uitspraken aan de hand van analyses van de zogenaamde “supply chain”, waarmee een gedetailleerde blik op het productie- en aanvoerproces van Apple wordt bedoeld. Of er zich in de claims van Kuo en UDN een kern van waarheid bevindt, zal zich in 2016 wijzen.

Houd vooral Belsimpel.nl in de gaten voor het laatste nieuws over deze gedurfde nieuwe Apple-producten!

Bron: Tweakers, MacRumors, iCulture

Meer nieuws over: