‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: twee nieuwe Nexus-toestellen heten LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P

Gerucht: twee nieuwe Nexus-toestellen heten LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P

Volgens de meest recente geruchten zullen de twee nieuwe Nexus-toestellen van Google de Nexus 5X en de Nexus 6P gaan heten. Deze toestellen zullen naar verluidt worden ontworpen door LG (Nexus 5X) en Huawei (Nexus 6P).

Er gaan al een tijdje geruchten rond over de twee nieuwe Nexus-toestellen, die eerder al bekend stonden onder de codenamen “bullhead” (LG Nexus 5X) en “angler” (Huawei Nexus 6P). Deze twee namen stellen onderwaterdieren voor, wat Google ook deed met eerdere toestellen, zoals de “hammerhead” (LG Nexus 5) en de “shamu” (Motorola Nexus 6). Specificaties zijn er nog niet zoveel, maar volgens geruchten zal de LG Nexus 5X een 5.2 inch scherm hebben, terwijl de Huawei Nexus 6P gebruik zou maken van een groter scherm, namelijk eentje van 5.7 inch. Verder mogen we ervan uitgaan dat de toestellen beschikken over high-end specificaties, wat met eerdere Nexus-toestellen ook het geval was. Wat de letters betekenen is voor iedereen nog een raadsel, al zou de letter P achter de Huawei-versie wel in overeenkomst zijn met andere high-end toestellen van Huawei, zoals de Huawei P8

Nexus-toestellen zijn smartphones die gemaakt worden door verschillende fabrikanten, in opdracht van Google. Deze toestellen maken altijd gebruik van het Android-besturingssysteem, wat ook ontworpen is door Google. Voor de nieuwste twee toestellen krijgen LG en Huawei de kans zichzelf te bewijzen. Voor LG is de Nexus niks nieuws, zij brachten namelijk ook de succesvolle Nexus 5 uit. Deze LG Nexus 5 beschikt over een 5 inch scherm, in Full HD-resolutie. Dit toestel maakt gebruik van twee uitstekende camera’s; achterop het toestel vind je een 8 megapixel camera die gebruik maakt van optische beeldstabilisatie; hiermee heb je nooit meer een vage foto of een schokkerig filmpje! Voorop het toestel zit een 1.3 megapixel camera, voor de mooiste selfies.

Voor Huawei is het de eerste keer dat ze de kans krijgen een Nexus-toestel te ontwerpen, die over het algemeen erg populair zijn. Nexus-toestellen zijn namelijk mooie, erg krachtige telefoons, voor een goede prijs. Deze filosofie sluit goed aan bij de bedrijfsgeest van Huawei, waar een goede prijs/kwaliteitsverhouding een belangrijk onderdeel is van haar toestellen.

Houd Belsimpel.nl in de gaten voor de nieuwste geruchten en feitjes over de nieuwe Nexus-toestellen. Neem ook eens een kijkje bij de Nexus-toestellen die op dit moment verkrijgbaar zijn, de LG Nexus 5 en de Motorola Nexus 6.

Let op: alle genoemde specificaties en feitjes zijn op basis van geruchten. Er is dus nog niks zeker over deze toestellen.

Bron: droid-life

 

Meer nieuws over: