‹ Alle nieuwsberichten

Gerucht: Samsung Galaxy Note 5 in september aangekondigd

Gerucht: Samsung Galaxy Note 5 in september aangekondigd

Nu de lancering van de Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S6 Edge alweer een tijdje geleden is en beide smartphones inmiddels in de winkel liggen, komen de geruchten rondom de Samsung Galaxy Note 5 op gang. Verwacht wordt dat het toestel op de IFA beurs in Berlijn dit najaar gepresenteerd zal worden. Mogelijk samen met  een edge versie genaamd de Note 5 Edge.

De Galaxy Note-serie van Samsung staat bekend om high-end smartphones met snelle processoren en een bijgeleverde stylus pen. De software is afgestemd op deze pen, waarmee onder andere een speciaal snelmenu geopend kan worden en aantekeningen kunnen worden gemaakt. Ook op de zakelijke markt zijn de Galaxy Note toestellen populair, vanwege de grote touchscreens, overzichtelijke mogelijkheid tot tekstverwerking en het bekijken van documenten. De Samsung Galaxy Note 4 werd gekenmerkt door vernieuwingen als een vingerafdrukscanner, betere aanraakgevoeligheid, S-Pen en een design met plastic leren achterkant. Wat betreft de Note 5 gaan er al langere tijd geruchten over een 4K-display met een resolutie van 3840 bij 2160 pixels, ten opzichte van 2560 bij 1440 pixels bij de Note 4.

Overige geruchten richten zich vooral op de processor, waarbij het zou gaan om een door Samsung zelf ontwikkelde Exynos 7422, die momenteel getest zou worden. Bijzonder hieraan zou zijn dat de CPU, graphics processor, werkgeheugen, opslaggeheugen en LTE in één onderdeel verwerkt zijn. Bij Samsung intern zou de Note 5 bekend staan onder de projectnaam Noble en er gaan geruchten over een Note 5 Edge met de projectnaam Zen. Deze laatste zou de opvolger moeten worden van de Samsung Galaxy Note Edge. Verwacht wordt dat de edge variant net als de Samsung Galaxy S6 Edge aan twee kanten afgeronde schermranden zal hebben, maar wel een groter display van 5.5 inch. Ook beschikt de Note Edge over quick tools op de schermrand en meerdere overige functionaliteiten daarvan, in tegenstelling tot de S6 Edge die vooral gericht is op notificaties op de schermrand.

Houdt voor meer nieuws over de Samsung Galaxy Note 5 en Note 5 Edge Belsimpel.nl in de gaten of bekijk alvast de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge.

Bron: All About Phones

Meer nieuws over: