‹ Alle nieuwsberichten

Apple maakt Nederlandse Siri beschikbaar na update iOS 8.3

Apple maakt Nederlandse Siri beschikbaar na update iOS 8.3

Apple haar iPhone's kunnen al een aantal jaren gebruikt worden met de spraakassistent Siri. Echter kon dit nooit in het Nederlands, maar daar is nu verandering in gekomen! Met de update naar iOS 8.3 heeft Apple de Nederlandstalige versie van Siri toegevoegd en kunnen we de iPhone spraakopdrachten geven in het Nederlands.

In oktober 2011 maakten we voor het eerst kennis met de spraakbesturing van Apple. De Apple iPhone 4S was het eerste toestel die was voorzien van deze dienst. In Nederland kon dit ook al gebruikt worden, maar het moest gedaan worden met de Engelstalige variant. Met de introducering van iOS 8.3 kan er ook gebruik gemaakt worden van een Nederlandstalige versie. De update kan gedownload worden op de iPhone 4S of nieuwer, iPad 2 of nieuwer en de vijfde generatie iPod Touch. U kunt beginnen te praten met Siri door "Hé, Siri" te zeggen. Vervolgens kunt u opdrachten geven, zoals "Bel mijn moeder" of "Maak me wakker om 7 uur". Ook kunt u door een eenvoudige spraakopdracht te geven uw iPhone bijvoorbeeld de route naar uw bestemming laten berekenen of het antwoord op een vraag laten geven.

Apple maakte er geen geheim van dat Siri bij de update naar iOS 8.3 een Nederlandse Siri zou bevatten, want in februari kwam er een testversie van iOS 8.3 naar buiten die dit ook al ondersteunde. Naast de toevoeging van het Nederlands kan Siri nu ook gebruikt worden in het Deens, Portugees, Russisch, Thais, Turks en Zweeds. 

Wilt u Siri ook graag Nederlandse spraakopdrachten geven? Dit kunt u doen met onder andere de Apple iPhone 6 en de iPhone 6 Plus

Bron: Tweakers