‹ Alle nieuwsberichten

Release Android 5.0 Lollipop volgens de geruchten op 12 november

Release Android 5.0 Lollipop volgens de geruchten op 12 november

Volgens de geruchten komt op 12 november de Android 5.0 Lollipop update voor bestaande Nexus-apparaten uit. Deze zal Android 4.4 KitKat opvolgen en als eerst beschikbaar zijn voor de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 en Nexus 10.

Google belooft een aantal veranderingen die het Android besturingssysteem nog gebruiksvriendelijker moeten maken. De al eerder aangekondigde verandering in ontwerp, het ‘Material Design’, uit zich vooral qua minimalisme, kleuren en typografie. Google heeft aan de nieuwe Lollipop versie natuurlijk een aantal nieuwe functies toegevoegd. Zo wordt het mogelijk om vanuit het vergrendelscherm direct te reageren op notificaties en berichten. Ook kan ingesteld worden dat privé inhoud van berichten niet meteen zichtbaar is op het vergrendelscherm. Met de Priority Modus kan bepaald worden welke inkomende oproepen en notificaties wel worden weergegeven en welke niet. Andere veranderingen en verbeteringen zijn te vinden in beveiliging en een langere batterijduur. Het is bij deze Android versie mogelijk om meerdere gebruikers op één telefoon te hebben. Door in te loggen kan er vanaf elke Android Lollipop smartphone toegang worden verkregen tot berichten, foto’s en andere persoonlijke bestanden.

De Motorola Nexus 6 smartphone en HTC Nexus 9 tablet worden standaard uit de doos geleverd met Android L 5.0. De Nexus 6 is beschikbaar in een 32 GB en 64 B variant. Andere merken zullen ook hun smartphones updaten naar Android 5.0, dit geldt eerst vooral voor de nieuwere modellen. Om te beginnen zal Sony de gehele Xperia-Z lijn updaten en HTC de One M8 en One M7. Andere modellen die compatibel worden zijn de LG G2 en LG G3 en de Motorola Moto X en Moto G.

android lollipop