‹ Alle nieuwsberichten

De Google Galaxy Nexus en Android 4.0 officieel aangekondigd!

De Galaxy Nexus en het langverwachte besturingssysteem Ice Cream Sandwich (Android 4.0) zijn op 18 oktober officieel aangekondigd. Het nieuwe toestel is gemaakt door Samsung in samenwerking met Google en zal de nieuwe standaard moeten worden voor Android fabrikanten. De Galaxy Nexus heeft een scherm van 4,65-inch en een 1,2 GHz dualcore processor. Verder heeft hij 1GB ram geheugen en is er een barometer ingebouwd.
De Galaxy Nexus heeft een ingebouwde 5-megapixel camera aan de achterkant, en een 1,3-megapixel camera aan de voorkant voor videobellen. De camera zou volgens Samsung geen shutter lag hebben, en kan video opnemen in 1080p. Er zal keuze zijn tussen een toestel met 16GB intern geheugen, of 32GB. Ook is de korte-afstandstechnologie NFC ingebouwd, waarmee bijvoorbeeld betalingen gedaan kunnen worden door het toestel voor een lezer te houden.

 

De Galaxy Nexus zal de eerste telefoon zijn die draait op het nieuwe Android besturingssysteem: Android 4.0, oftewel Ice Cream Sandwich. De nieuwe versie van het besturingssysteem zal veel nieuwe features hebben, waaronder Android Beam, daarmee kan je gemakkelijk draadloos kan communiceren met andere systemen om bijvoorbeeld video’s en foto’s te delen. Ook heeft Google een innovatie op het gebied van gezichtsherkenning ingebouwd, zo kan de gebruiker van de Galaxy Nexus de functie Face Unlock instellen, waarna het toestel alleen met het gezicht van de gebruiker ontgrendeld kan worden. Bovendien zijn in Android 4.0 alle oude elementen van het systeem bekeken en zo nodig aangepast en verbeterd. Zo zijn multitasking en notificaties uitgebreid en introduceert Google de People App. Deze app is vergelijkbaar met de People Hub van Microsoft, en geeft toegang tot alle actuele informatie van je vrienden gebaseerd op foto’s en berichten op hun sociale media.

De Google Galaxy Nexus zal vanaf december in Nederland te koop zijn en Belsimpel.nl zal een van de eersten zijn die deze zal aanbieden!

Blijf dus de site volgen voor de beste prijzen voor de Google Galaxy Nexus!