‹ Alle nieuwsberichten

Drie nieuwe toestellen aangekondigd door Nokia

Nokia heeft drie nieuwe toestellen aangekondigd; de C3, de C6 en de E5. De telefoons zijn allemaal gericht op instant messaging, zoals bijvoorbeeld MSN, en sociale netwerken zoals Twitter en Facebook. De drie telefoons hebben allemaal een qwertytoetsenbord.

Nokia C3

De Nokia C3 is het goedkoopste toestel van de drie. Qua uiterlijk doet het toestel een klein beetje aan de E71 en E72 denken. Dit toestel moet gaan concurreren met andere budgettelefoons op de markt zoals bijvoorbeeld de HTC Smart en de Samsung Star.


Het toestel beschikt over een 2 megapixel camera een 2.4 inch qvga scherm en zoals eerder vermeld een qwertytoetsenbord. Verder beschikt de C3 over 55MB intern geheugen wat uitbreidbaar is via een microSD geheugenkaart. Het toestel kan via wifi verbinding maken met een draadloos netwerk en het kan tevens via bluetooth met andere apparaten communiceren. De C3 draait op het S40 besturingssysteem dat door Nokia zelf ontwikkeld is.

Nokia C3


Opvallend is dat Nokia het toestel standaard levert met de eigen web browser en Opera Mini. Opera Mini is een browser die bekend staat om zijn snelheid. De browser comprimeert data waardoor er veel sneller gesurft kan worden. Dit comprimeren gebeurt uiteraard op een externe server waardoor het toestel snel blijft.


De accu van het toestel gaat volgens Nokia erg lang mee. Het toestel kan 20 dagen standby staan en er kan 7uur mee gebeld worden.


De Nokia C3 wordt in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht en wordt geleverd in drie kleuren; grijs, goudkleurig en roze. De telefoon moet 90 euro exclusief btw gaan kosten.

 

Nokia C6

De Nokia C6 is een zogenaamde slider telefoon. Er kan een volledig qwertytoetsenbord onder het toestel vandaan geschoven worden. Het toestel lijkt mede hierdoor erg veel op de Nokia N97.
De telefoon heeft een 3.2 inch touchscreen met een resolutie van 630x360 pixels. Onder dit scherm kan een qwertytoetsenbord vandaan geschoven worden. Verder beschikt de C6 over een 5 megapixel camera met autofocus en flitser. Aan de voorkant is ook een camera geplaatst die voor videobellen gebruikt kan worden. Het toestel heeft de beschikking over 200MB intern geheugen, maar ook dit kan worden uitgebreid tot maximaal 16GB doormiddel van een microSD geheugenkaart. De C6 zal gaan draaien op het besturingssysteem Symbian S60. De standbytijd van het toestel is volgens Nokia 16 dagen en de gespreksduur is 7 uur. Het toestel beschikt naast wifi en bluetooth ook over a-gps.


Nokia C6

De Nokia C6 wordt ook in het tweede kwartaal van 2010 op de markt verwacht. Het toestel zal leverbaar zijn in de kleuren wit en zwart. De adviesprijs van de C6 is 220 euro exclusief btw.

 

Nokia E5

Tot slot heeft Nokia de E5 aangekondigd. Deze telefoon is vooral bedoeld voor zakelijk gebruik. De telefoon lijkt, net zoals de C3, op de Nokia E71 en E72. Ook dit toestel heeft een 2.4 inch qvga scherm met daaronder een qwertytoetsenbord. De E5 is voornamelijk voor zakelijk gebruik en is daarom uitgerust met veel zakelijke functies zoals remote locking, vpn-client en device encryption. De stanbytijd van het toestel is zeer lang, namelijk 29 dagen! Er kan met de telefoon 18,5 uur gebeld worden en er kan 5,5 uur gebruik gemaakt worden van internet via 3g. Het toestel kan connectie maken via wifi, bluetooth en a-gps. Net zoals de eerder besproken C6 beschikt de E5 over een 5 megapixel camera met flitser. De Nokia E5 heeft 250MB intern geheugen wat uitbreidbaar is tot maarliefst 32GB.
De Nokia E5 wordt geleverd in de kleuren zwart, wit, blauw, bruin, zilver en grijs en zal in het derde kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen.


Nokia E5  

Meer nieuws over: