‹ Alle nieuwsberichten

Preview en demonstratievideo van Sony Ericsson Xperia X10

De Sony Ericsson Xperia X10 wordt in april al in de winkels verwacht. Hoog tijd voor een uitgebreide preview van deze nieuwste smartphone van Sony Ericsson.

 

Introductie

De Sony Ericsson Xperia X10 is al zeer lang geleden bekend gemaakt, maar nu is hij toch echt bijna te kopen. Begin april is de nieuwste telefoon van Sony Ericsson eindelijk te koop in Nederland. De telefoon is zeer mooi vormgegeven, beschikt over hele mooie applicaties en is bovendien erg snel. De X10 gaat de concurrentie aan met de vele smartphones die op dit moment op de markt zijn.

 

 

Uiterlijk

De Xperia X10 is zeer fraai vormgegeven. Het toestel heeft een 4 inch touchscreen dat geplaatst is in een prachtige zwarte of witte behuizing. Er zijn weinig knoppen en dergelijke geplaatst op de behuizing waardoor de X10 er zeer strak uit ziet. Onder het scherm zijn drie knoppen geplaatst: ‘menu’, ‘home’ en ‘back’. Op de zijkant zijn de volumeknop en de cameraknop geplaatst. De aan en uitknop is bovenop het toestel geplaatst en daarnaast zit ook de 3,5mm audioaansluiting.

 

SE Xperia X10

Timescape en Mediascape

Sony Ericsson introduceert de zeer fraai vormgegeven applicaties Timescape en Mediascape.


Timescape brengt alle sociale netwerken, e-mailberichten, sms’jes en andere communicatie-uitingen van je vrienden en contacten op zeer mooie en handige manier bij elkaar. Een groot pluspunt van deze applicatie is dat het ook Hyves ondersteunt!


Mediascape is een applicaties die alle media van je telefoon en online (zoals YouTube en PlayNow van SE) media bij elkaar brengt. Met deze applicatie wordt je muziek, video’s en je foto’s overzichtelijk en zeer mooi weergegeven. Bekijk snel het filmpje om te kijken hoe deze applicaties werken:
 

 

Specificaties

Het toestel zal draaien op Google Android. Helaas niet op de laatste versie 2.1 maar op versie 1.6. Wel heeft Sony Ericsson de interface op veel vlakken erg veranderd met de applicaties Timescape en Mediascape. Verder heeft het toestel een groot 4 inch touchscreen met een resolutie van 480x854 pixels, een 8 megapixel camera, HSDPA 3G internet ondersteuning, Wifi, GPS en een 3,5 mm audioaansluiting. De X10 is voorzien van een krachtige 1GHz Snapdragon processor waardoor applicaties soepel en snel zullen draaien. Er wordt een 8GB microSD kaart meegeleverd dus er is genoeg ruimte voor muziek, foto’s en video’s. 

 

SE Xperia X10

Conclusie

De Sony Ericsson Xperia X10 is een prachtig toestel met fraai vormgegeven applicaties zoals Mediascape en Timescape. Verder heeft het toestel een betere camera dan gebruikelijk is in hedendaagse smartphones. Een ander groot voordeel voor de Hyves gebruikers onder ons is dat de applicatie Timescape Hyves ondersteunt. Hyves is dus geïntegreerd in de X10. Een minpunt van de X10 is dat het niet op de nieuwste versie van Android draait. We hopen dat er snel een update zal komen voor het toestel naar Android versie 2.1. Deze versie verbeterd namelijk de prestaties van de telefoon. 

Dus wilt u graag een nieuwe smartphone en vindt u een goede camera, fraai uiterlijk en Hyves belangrijk? Dan is de Sony Ericsson Xperia X10 echt iets voor u. 
 

 

De Sony Ericsson Xperia X10 wordt begin april verwacht. We zullen u op de hoogte houden wanneer het toestel geleverd kan worden.