‹ Alle nieuwsberichten

HTC introduceert de Evo met 4.3 inch touchscreen en wimax

HTC heeft gister op de telecombeurs CTIA Wireless de Evo aangekondigd. Dit toestel wordt de eerste telefoon die de 4g-netwerktechnologie wimax ondersteunt. Verder beschikt deze telefoon over een 4.3 inch beeldscherm.

Release

Het toestel wordt in Amerika uitgebracht bij Sprint. Deze provider beschikt namelijk via de partner Cleanwire over een wimax-netwerk. De HTC Evo is in Amerika al te pre-orderen en zal waarschijnlijk rond de zomer uitgebracht worden.


Specificaties

De HTC Evo heeft een 4.3 inch touchscreen met een resolutie van 800 x 480 pixels. Verder beschikt het toestel over een 1GHz snapdragon processor, 1GB ingebouwd geheugen, 512MB Ram, een 8 megapixel camera aan de achterkant en een 1.3 megapixel camera aan de voorkant. Ook heeft de telefoon een HDMI-poort. Hiermee kan de telefoon zeer gemakkelijk op TV’s en dergelijke worden aangesloten. De telefoon draait op Android 2.1 met HTC’s eigen interface Sense.
 

  

HTC Evo

 

Verder heeft de HTC Evo een zogenaamde kickstand. Hiermee kan de Evo rechtop gezet worden om bijvoorbeeld films te bekijken. Ook kan het toestel als wifi-hotspot fungeren. Andere apparaten kunnen met de Evo verbinden en op deze manier connectie maken met de wimax-verbinding.

 

HTC Evo

Release in Nederland

Het is onwaarschijnlijk dat het toestel in Nederland uitkomt. Wimax is in Nederland alleen in Amsterdam beschikbaar bij de provider Aerea. Door de Nederlandse providers is namelijk voor een andere 4g techniek gekozen, namelijk LTE. Waarschijnlijk gaat HTC een vergelijkbaar toestel in Europa op de markt brengen , maar dit is nog niet bekend.

Meer nieuws over: