‹ Alle nieuwsberichten

Preview: HTC Desire

De HTC Desire is begin april al beschikbaar op de markt. Hoog tijd voor een preview van deze supertelefoon van HTC.

Introductie

De Desire is het vlaggenschip van HTC. De telefoon lijkt van binnen en van buiten erg veel op de Nexus One van Google. Dit is ook niet zo opmerkelijk want de Nexus One werd tenslotte gebouwd door HTC. Het toestel ziet luxe en slank uit en is op dit moment één van de snelste telefoons op de markt.

 

HTC Desire

 

Prestaties

De Desire beschikt over een Qualcomm Snapdragon-processor. Dit is dezelfde processor als voor de Nexus One gebruikt is. De processor heeft een snelheid van 1Ghz en is daarmee de snelste processor die op dit moment gebruikt wordt in mobiele telefoons. Dit betekent dat de telefoon razendsnel reageert op commando’s. Ook zullen applicaties op de Desire super soepel lopen.

 

Uiterlijk

Qua uiterlijk lijkt de Desire vrij veel op de Google Nexus One. De HTC heeft in tegenstelling tot de Nexus One vier fysieke knoppen onder het scherm. Dit zijn de ‘Home’, ‘Menu’, ‘Back’ en de ‘Search’.

 

Verder beschikt de Desire over een optische trackpad waar de Nexus One een fysieke trackball heeft. Deze optische trackpad werkt met behulp van een sensor die continu detecteert of er een vinger op gelegd wordt. De rand om de trackpad is overigens wel fysiek klikbaar. De optische trackpad kan hierdoor als een soort muis gebruikt worden.

 

Het toestel heeft een groot capacitief touchscreen van 3.7 inch met een resolutie van 800x480 pixels. Hiermee is het beeldscherm behoorlijk veel groter dan die van bijvoorbeeld de Hero en de Legend. Het scherm maakt gebruik van de AMOLED techniek. Bij een AMOLED scherm komen kleuren beter uit dan op LCD, zwart is zwarter en felle kleuren worden beter weergegeven. Ook is deze techniek zuiniger met energie en dit zou in theorie de accuduur moeten verlengen.

 

HTC Desire

 
Android 2.1 met Sense

De HTC Desire draait op de nieuwste versie van het besturingssysteem Android; Android versie 2.1. Hierdoor beschikt de telefoon standaard over applicaties zoals native Exchange-ondersteuning, Google Maps met navigatie, multitouch, en Google Goggles. Ook worden de prestaties van het toestel beter omdat er gebruik wordt gemaakt van Android 2.1.

 

HTC heeft zijn eigen interface ontwikkeld genaamd HTC Sense. Dit zorgt niet alleen voor de nodige eyecandy maar is ook zeer gebruiksvriendelijk. Zo heeft HTC bijvoorbeeld het aantal homescreens vergroot tot zeven. Ook is het hoofdmenu veranderd en heeft HTC diverse eigen applicaties en widgets standaard toegevoegd.

 

Een voorbeeld van een zeer handige widget is de Friendstream. Hiermee worden statusupdates van verschillende social networks samengevoegd en overzichtelijk weergegeven. Een andere zeer mooie widget is de klok/weer widget. Deze widget toont op een zeer mooie manier tegelijkertijd de tijd en het weer. Als het bijvoorbeeld regent dan regent het op het hele scherm en sneeuwvlokken blijven onderin het scherm liggen.

 

HTC Desire

Conclusie

De HTC is een zeer mooie en vooral erg snelle telefoon. Het toestel beschikt over de allernieuwste technieken zoals de 1Ghz snapdragon processor en het grote 3.7 inch AMOLED touchscreen. De optische trackpad is een grote verbetering ten opzichte van de trackball van bijvoorbeeld de Nexus One en de Hero. De Sense interface die HTC ontwikkeld heeft ziet er prachtig uit en is gelijktijdig zeer bruikbaar en handig. Het toestel wordt begin april verwacht en de adviesprijs van de telefoon is 499,- euro.

 

Specificaties

      * CPU Speed - 1 GHz
      * Platform - Android™ 2.1 (Éclair) with HTC SenseTM
      * Memory - ROM: 512 MB, RAM: 576 MB
      * Dimensions - (LxWxT) 119 x 60 x 11.9 mm (4.7 x 2.36 x 0.47 inches)
      * Weight - 135 grams (4.76 ounces) with battery
      * Display - 3.7-inch AMOLED touch-sensitive screen with 480 X 800 WVGA resolution
      * Network - HSPA/WCDMA:
                o Europe/Asia: 900/2100 MHz
                o Upload speed of up to 2 Mbps and download speed of up to 7.2 Mbps
      * Quad-band GSM/GPRS/EDGE:
                o 850/900/1800/1900 MHz (Band frequency, HSPA availability, and data speed are operator dependent.)
      * Onscreen navigation - Optical Trackball
      * GPS - Internal GPS antenna
      * Sensors -
                o Proximity sensor
                o Ambient light sensor
                o G-Sensor
                o Digital compass
      * Connectivity - Bluetooth® 2.1 with FTP/OPP for file transfer, A2DP for wireless stereo headsets and PBAP for phonebook access from the car kit
      * Wi-Fi® - IEEE 802.11 b/g
      * 3.5 mm stereo audio jack
      * Standard Micro-USB (5-pin micro-USB 2.0)
      * Camera - 5 megapixel color camera with auto focus and flashlight
      * Audio supported formats
               o Playback: .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav, .wma,
               o Recording: .amr
      * Video supported formats
               o Playback: .3gp, .3g2, .mp4, .wmv
               o Recording: .3gp
      * Battery - Rechargeable Lithium-ion battery
      * Capacity - 1400 mAh
      * Talk time:
               o Up to 390 minutes for WCDMA
               o Up to 400 minutes for GSM
      * Standby time:
               o Up to 360 hours for WCDMA
               o Up to 340 hours for GSM
      * Expansion Slot - microSD™ memory card (SD 2.0 compatible)
      * AC Adapter Voltage range/frequency - 100 ~ 240 V AC, 50/60 Hz
      * DC output - 5 V and 1 A
      * Special Feature - Friend Stream

Meer nieuws over: