‹ Alle nieuwsberichten

Belsimpel geeft tips: Geld besparen!

Belsimpel geeft tips: Geld besparen!

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Je hoeft echt niet superveel geld uit te geven om een goede smartphone aan te kunnen schaffen. Belsimpel geeft je tips over abonnementen en accessoires en daarnaast lichten we een aantal goede, maar goedkopere telefoons uit.

Tip 1: Goedkope smartphones

Wil je een nieuwe telefoon, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? De onderstaande telefoons hebben allemaal een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wat krijg je voor dit geld?

Motorola Moto E6s en Moto G8 Power Lite

De Motorola E6s en G8 Power Lite hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding zoals je dat van Motorola gewend bent. Beide telefoons hebben een goede accu, maar met die van de G8 Power Lite weet je in ieder geval zeker dat je nooit met een lege accu zit! Hij heeft namelijk een accucapaciteit van 5000mAh.

De Motorola Moto E6s kost minder dan €100,- en is daarmee een van de goedkoopste smartphones die je op het moment kunt krijgen. Desondanks maak je leuke foto’s met het toestel en kun je videobellen dankzij de frontcamera. Beide toestellen zijn prima keuzes als je wil besparen op een smartphone!

Alcatel 1SE

De telefoons van Alcatel staan bekend om hun lage prijzen. De Alcatel 1SE (2020) is hier met een prijs van €99,- geen uitzondering op. Deze telefoon is vooral geschikt voor mensen die een goedkoop toestel zoeken dat toch goede foto’s kan maken. De Alcatel SE (2020) heeft namelijk drie camera’s op de achterkant!

Xiaomi Redmi 8

Deze prijs-kwaliteittopper van Xiaomi biedt je met 64GB opslaggeheugen voldoende ruimte voor al je bestanden en apps. De Xiaomi Redmi 8 heeft daarnaast een grote accu van 5000mAh waarmee je gemakkelijk de dag doorkomt. De telefoon heeft aan de achterkant twee camera’s en aan de voorkant nog een selfiecamera. Met de vingerafdrukscanner op de achterkant ontgrendel je je toestel snel en veilig.

Tip 2: Bescherm je telefoon!

Je wil natuurlijk lang plezier hebben van je (nieuwe) telefoon. Door een hoesje en/of screenprotector te gebruiken, gaat je telefoon langer mee. Zeker als je onhandig bent, zijn hoesjes met extra valbescherming een must! Het is eenmaal een investering, maar zo bespaar je wel op mogelijk hoge reparatiekosten!

Tip 3: Bespaar op abonnementskosten

Wist je dat veel Nederlanders een veel te duur mobiel abonnement hebben? Ze betalen dan voor minuten of MB’s die ze helemaal niet gebruiken. Met de Belsimpel App kun je je dataverbruik gemakkelijk bijhouden en weet je dus precies wat voor abonnement je nodig hebt. Ook handig: de app is voorzien van een datacoach die je een waarschuwing geeft als je je abonnement dreigt te overschrijden. Zo bespaar je ook op hoge buitenbundelkosten.

Ben je benieuwd hoe veel jij kan besparen? Download de Belsimpel App en ontdek het zelf!

Extra tips

Wil je nog langer met je telefoon doen? Zet deze dan af en toe even uit en aan. Dit kan niet alleen het leven van je batterij verlengen, maar zorgt er ook voor dat apps helemaal worden afgesloten. Een frisse start voor je telefoon dus!

Wordt je telefoon wat trager? Dan is het een goed idee om hem een keer terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Zo is je telefoon weer helemaal zoals toen je hem voor het eerst inschakelde. Let wel op! Als je je telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen, gaan ál je gegevens en instellingen verloren. Zorg dus dat je van tevoren een back-up maakt van je bestanden (bijvoorbeeld via Google Drive/Google Foto’s of iCloud) en je WhatsApp-gegevens.