‹ Alle nieuwsberichten

Nederlandse markt mobiele telefonie groeit dankzij mobiel internet

De mobiele markt in Nederland is het afgelopen jaar gegroeid. Niet alleen het aantal aansluitingen nam toe, maar dankzij een sterke groei van sms en mobiel internet steeg de omzet ook. Nederland telt nu 21,1 miljoen mobiele aansluitingen.

Flatfee

De inkomsten uit sms- en datadiensten, die bij providers in de jaarcijfers op een hoop worden gegooid, stegen in de periode van een jaar, die loopt van het eind van het eerste kwartaal 2008 tot het eind van het eerste kwartaal van 2009, met ruim twintig procent, schrijft Telecompaper. Een groot gedeelte van die groei komt door de toegenomen populariteit van flatfee-abonnementen voor mobiel internet. Onder meer de iPhone 3G en de T-Mobile G1 werden bij T-Mobile standaard verkocht in combinatie met mobiel internet.

Omzet

De totale omzet van de providers nam met 4,4 procent toe naar 1,6 miljard euro. Daarbij gaat het alleen om de providers met een eigen netwerk: KPN, Vodafone en T-Mobile. De virtuele providers zijn niet meegerekend.

Aansluitingen

Het aantal mobiele aansluitingen ligt nu op 21,1 miljoen, wat neerkomt op gemiddeld 1,27 mobiele aansluiting per Nederlander. Het aantal aansluitingen ligt al enkele jaren boven het aantal inwoners. KPN en dochterbedrijven Telfort en Hi bedienen nu samen 47,9 procent van het totaal aantal gebruikers. Ongeveer 24,8 procent van de bellers zit bij T-Mobile; Vodafone heeft 21,9 procent van de markt in handen.

Meer nieuws over: