‹ Alle nieuwsberichten

OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro gepresenteerd: dit zijn de specs!

OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro gepresenteerd: dit zijn de specs!

We keken al een tijdje uit naar de opvolgers van de OnePlus 6T en zojuist zijn ze door OnePlus in Londen gepresenteerd: de OnePlus 7 en de OnePlus 7 Pro. Hier lees je over de prijzen van de OnePlus 7-telefoons en vertellen we je wat de specificaties zijn.

OnePlus 7: een high-end topper

De opvolger van de OnePlus 6T, de OnePlus 7, lijkt qua uiterlijk nog erg op zijn voorganger. Zo is de camera verwerkt in een kleine inkeping bovenaan het scherm, een zogenaamde notch, en is het scherm met 6.41 inches precies even groot. Het optische AMOLED-display heeft een resolutie van 2340x1080 pixels. Net als bij de OnePlus 6T kun je weer kiezen uit twee verschillende varianten: een met 6GB werkgeheugen (RAM) en 128GB opslaggeheugen (ROM) en een variant met 8GB werkgeheugen en 256GB opslaggheugen. De telefoon heeft daarnaast de snelste processor van dit moment van Qualcomm onder de motorkap, de Snapdragon 855, en een 3700mAh-accu.

OnePlus 7 camera’s en beveiliging

De OnePlus 7 heeft aan de achterkant twee camera’s en is uitgerust met OnePlus’ nieuwe UltraShot-technologie. Het algoritme achter deze technologie zorgt ervoor dat je in verschillende omstandigheden scherpe foto’s kunt maken met HDR+ en Super Resolution. De hoofdcamera heeft een resolutie van 48 megapixels en is ontwikkeld in samenwerking met Sony. De tweede camera beschikt over 5 megapixels en zorgt ervoor dat je extra details in je foto’s vast kunt leggen.

Aan de voorkant is nog een selfiecamera in de notch verwerkt, hiermee maak je prachtige foto’s en ontgrendel je de telefoon door middel van gezichtsherkenning. Je kunt de telefoon ook ontgrendelen met de vingerafdrukscanner die in het display is verwerkt. Zo is je telefoon dus altijd goed beveiligd en snel ontgrendeld.

De OnePlus 7 Pro

Voor het eerst presenteert OnePlus niet alleen een ‘normale’ variant, maar ook een Pro-editie. De OnePlus 7 Pro heeft een iets anders design dan de OnePlus 7. Zo ontbreekt de notch omdat de frontcamera via een pop up-systeem aan de bovenkant van het toestel is verwerkt. Echt een leuke toevoeging dus. Het AMOLED-scherm van de 7 Pro is iets groter en scherper dan dat van de OnePlus 7, namelijk 6.67 inches met een QuadHD+-resolutie van 3120x1140 pixels.

OnePlus 7 Pro Blue OnePlus 7 Pro camera's

De OnePlus 7 Pro heeft geen twee, maar drie camera’s. De hoofdcamera heeft net als die van de OnePlus 7 een resolutie van 48 megapixels. Verder is er een camera aanwezig met een telelens zodat je 3x optisch kunt inzoomen, en is er nog een camera met een ultrawijde hoek aanwezig. Zo krijg je meer beeld op één foto. Net als de OnePlus 7 is de OnePlus 7 Pro ook uitgerusct met de UltraShot camerasoftware. Met de OnePlus 7 Pro maak je dus zeker weten prachtige foto’s!

De selfiecamera is níet in een notch verwerkt, want die is er niet meer. Het scherm is dus volledig voorkantvullend. De frontcamera is verwerkt in een pop-up-systeem aan de bovenkant van het toestel. Je hoeft je geen zorgen te maken dat dit mechanisme fragiel is: OnePlus heeft dit naar eigen zeggen meer dan 300.000 (!) keer getest. Ook trekt de camera zich binnen een fractie van een seconde terug als deze detecteert dat de telefoon aan het vallen is.

Specificaties van de OnePlus 7 Pro

De OnePlus 7 Pro heeft nog wat krachtiger specificaties dan de OnePlus 7. Zo heb je 8GB werkgeheugen in plaats van 6GB. Met de Snapdragon 855 processor zit je qua prestaties wel goed en de 4000mAh-accu zorgt ervoor dat je de hele dag plezier hebt van het toestel. Is de accu toch bijna leeg? Met Warp Charge is deze binnen mum van tijd weer opgeladen. Net als de OnePlus 7 beschikt de 7 Pro over gezichtsherkenning en een vingerafdrukscanner in het display. Het display heeft afgeronde zijkanten, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S10.

5G-editie

OnePlus loopt met de OnePlus 7 Pro 5G wellicht een beetje op de zaken vooruit, aangezien we in Nederland nog helemaal geen gebruik kunnen maken van het 5G netwerk, maar het is fijn om er klaar voor te zijn wanneer het komt! De OnePlus 7 Pro 5G is op alle fronten precies hetzelfde als de OnePlus 7, maar bij deze heb je dus nog de mogelijkheid om gebruik te maken van een 5G-netwerk.

Varianten van de OnePlus 7 en 7 Pro

De OnePlus 7 is verkrijgbaar in Mirror Grey. Deze glanzende telefoon is anders dan de naam doet vermoeden eerder zwart dan grijs. Wellicht heb je online ook een rode variant voorbij zien komen: deze is echter helaas alleen beschikbaar in India en China. Je kunt kiezen uit twee varianten: de OnePlus 7 Mirror Grey met 8GB RAM en 128GB opslaggeheugen en de OnePlus 7 Mirror Grey met 8GB RAM en 256GB opslaggeheugen. Voorlopig is dit toestel dus in één kleur verkrijgbaar, maar eerdere jaren bracht OnePlus in de zomer vaak een nieuwe kleur uit van zijn toestellen, dus wellicht komt er nog een extra kleur...

De OnePlus 7 Pro is beschikbaar in vier varianten: de Mirror Grey met 8GB RAM en 256GB opslag, de Nebula Blue met 8GB RAM en 256GB opslag en binnenkort ook de Almond met 8GB RAM en 256GB. De meest uitgebreidde variant is de OnePlus 7 Pro Nebula Blue met 12GB RAM en 256GB opslaggeheugen.

De OnePlus 7 of OnePlus 7 Pro bestellen

Je kunt de Oneplus 7 Pro vanaf nú pre-orderen op onze website. Je hebt hem dan als één van de eerste mensen in huis. De OnePlus 7 met 6GB RAM en 128GB opslaggeheugen heeft een adviesprijs van €559,- en de OnePlus 7 Pro met 8GB RAM en 256GB opslaggeheugen heeft een adviesprijs van €759,-. Meer weten over deze toestellen? Bekijk dan de uitgebreide specificaties van de OnePlus 7 of de specs van de OnePlus 7 Pro op onze website.