‹ Alle nieuwsberichten

Afbeelding laat Nokia 9 PureView  met vijf camera's zien

Afbeelding laat Nokia 9 PureView met vijf camera's zien

Een gelekte afbeelding laat ons de Nokia 9 PureView zien, met vijf camera’s aan de achterkant en een vingerafdrukscanner in het scherm. De foto is online gezet door telecomjournalist Evan Blass, die al vaker met juiste informatie en afbeeldingen goed zat van nog niet aangekondigde telefoons.

Nokia 9 PureView met vijf camera’s

Nokia 9 PureView De geruchten over een bijzondere cameraset-up voor de Nokia 9 PureView gaan al langer rond. De foto van Evan Blass bevestigt dit opnieuw, want er zijn maar liefst vijf camera’s aan de achterkant te zien. Ook de plaatsing van de camera’s valt op. Op de afbeelding zien we naast vijf camera’s ook een flitser en vermoedelijk een lichtsensor. De cameralenzen zouden opnieuw gemaakt worden in samenwerking met de Duitse fabrikant Zeiss.

Vingerafdrukscanner in het scherm

Op de render kunnen we afleiden dat Nokia een vingerafdrukscanner in het display van de Nokia 9 gaat plaatsen. Dit zou de eerste Nokia-telefoon zijn waarbij de scanner in het beeldscherm zit. Toestellen als de OnePlus 6T, Huawei Mate 20 Pro en OPPO RX17 Neo ondersteunen deze techniek ook. Ook opvallend is dat er geen notch of inkeping te zien is, dit is iets wat we de laatste tijd vrijwel bij alle highd-entoestellen wel zien. En zelfs sommige mid-rangetoestellen beschikken over een inkeping. Dankzij zo’n inkeping is er meer ruimte voor het beeldscherm.

Nokia 9 presentatie

Nokia heeft nog geen officiële persuitnodigingen verstuurd, dus het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de fabrikant de Nokia 9 PureView gaat presenteren. Ook is het toestel al eens uitgesteld. Vanaf 8 t/m 12 januari zal in Las Vegas het Consumer Electronics Show (CES) plaatsvinden, al is de kans klein dat we de smartphone dan gaan zien. Een tweede optie is tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, van 25 t/m 28 februari.

Wil je weten wanneer de Nokia 9 te bestellen is? Houd dan de productpagina of belsimpel.nl/nieuws in de gaten.

Bron: Tweakers, Evan Blass (Twitter)