‹ Alle nieuwsberichten

Motorola onthult Moto P30

Motorola onthult Moto P30

Gisteren presenteerde Motorola in China de nieuwe Moto P30, een nieuw toestel met een glazen behuizing. Het is tevens ook de eerste smartphone van Motorola met een notch (uitsparing) bovenin het beeldscherm. Hier lees je alles over de nieuwe Motorola Moto P30!

Bijzondere naamgeving

De Motorola Moto P30 is het eerste toestel uit de nieuwe P-serie van Motorola. Het is bijzonder te noemen dat Motorola voor deze naamgeving heeft gekozen, aangezien Huawei al enige tijd met een P-serie werkt en onlangs de Huawei P20 heeft gepresenteerd. Qua naamgeving lijkt de Moto P30 de Huawei P20 dus op te volgen.

Ook wat het uiterlijk betreft lijkt Motorola Huawei een beetje na te willen doen. Zo heeft de Moto P30 net als de Huawei P20 een notch en verticaal geplaatste dubbele camera die op dezelfde plek is geplaatst als bij de Huawei P20 het geval is. Als laatste wordt de Motorola Moto P30 in een kleurstelling op de markt gebracht die wel héél erg doet denken aan de Twilight-variant van de Huawei P20.

Specificaties Motorola Moto P30

De Motorola Moto P30 beschikt over prima specificaties, waardoor hij in het hogere middensegment valt. Het toestel wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 636-procoessor en er is maar liefst 6GB aan werkgeheugen aanwezig. Daarnaast heb je de keuze uit 64, 128 en 256GB aan opslaggeheugen. Meer dan genoeg dus!

Camera’s en beeldscherm

De Moto P30 heeft een beeldscherm dat met 6,2 inches vrij fors is. De schermranden zijn echter heel erg smal, smaller dan we tot nu toe gewend zijn van Motorola, waardoor het toestel toch niet heel erg groot is. Het langwerpige IPS LCD-scherm heeft een scherpe resolutie van 1080x2246.

De selfiecamera is verwerkt in de notch aan de bovenzijde van het scherm. Deze camera heeft een resolutie van 12 megapixels. De dubbele camera aan de achterzijde is opgebouwd uit een 5- en 16-megapixelcamera, waarmee je waarschijnlijk een bokeh-effect kunt creeëren.

Beschikbaarheid

Het toestel is gister aangekondigd in China en zal daar voorlopig ook exclusief verkrijgbaar zijn. Motorola heeft nog niet gezegd of ze ook van plan zijn om het toestel in Nederland of de rest van Europa uit te gaan brengen. Het kan ook zijn dat ze dat later wel doen, maar dan onder een andere naam. Houd dus vooral onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over de Moto P30!

Bron: DroidApp, Telecompaper

Meer nieuws over: