‹ Alle nieuwsberichten

De Hubble Phone: een uitklapbaar toestel met drie schermen

De Hubble Phone: een uitklapbaar toestel met drie schermen

De Amerikaanse Turing Robotic Industries hebben bekend gemaakt te werken aan een telefoon met drie (!) schermen en een design dat doet denken aan de oudere flip-phones. Het toestel, dat de HubblePhone, is vernoemd naar een ruimtetelescoop van NASA.

Eén en al scherm

Het is lastig om te beschrijven hoe de HubblePhone er precies uit is, maar stel je een flip-phone voor met aan alle kanten scherm, ook aan de binnenkant. Het bovenste gedeelte van de telefoon heeft twee schermen van zo’n 5,5 inches groot en het onderste gedeelte bestaat uit één lang hoofdscherm dat zichzelf om de camera heen lijkt te buigen. Dit scherm is diagonaal maar liefst 11,81 inches lang.

Om te zorgen dat deze hele constructie ook nog eens een beetje soepele prestaties levert, is ook aardig wat rekenkracht nodig. De HubblePhone zal volgens Turing dan ook gaan draaien op niet één, maar twee processors van Qualcomm. Het gaat om de nog niet uitgebrachte Snapdragon 855-chips. Ook zijn er twee batterijen in het toestel geplaatst: een van 2800mAh en eentje met een capaciteit van 3300mAh. Dat is ook echt wel nodig, want zulke schermen trekken je batterij waarschijnlijk snel leeg. Daarnaast is er twee maal 8GB werkgeheugen (RAM) beschikbaar en ook twee keer maximaal 512GB geheugen.

Een 60-megapixelcamera

Met zo’n toestel wil je natuurlijk wel een beetje leuke foto’s en video’s kunnen maken. Dat kan zeker met de hoofdcamera: deze heeft een resolutie van maar liefst 60-megapixels. In het scherm van het bovenste gedeelte is bovendien een notch verwerkt met nog een dubbele camera van 12-megapixels, een LED-flitser en een 3D-lichtsensor. Geen zorgen, mocht je dit een beetje weinig vinden, dan zijn er nóg twee camera’s te vinden op het scherm van het onderste deel van het toestel. Oo hier is weer een dubbele 12-megapixelcamera te vinden. Was dat het? Nee! In het bovenste scherm is voor de zekerheid nog een extra 12-megapixelcamera aan de achterzijde geplaatst. Wat het nut is van zo veel camera’s maakt Turing niet duidelijk, maar cool is het natuurlijk wel.

Nog even sparen

Al deze technologieën in één toestel moeten natuurlijk wel iets kosten. Het toestel wordt in 2020 (zo is de verwachting bij Turing nu) op de markt gebracht voor 2.749 dollar. Dat is omgerekend zo’n 2350 euro. Waarschijnlijk zal de telefoon eerst alleen op de Amerikaanse markt verkocht worden, voordat andere landen aan de beurt zijn. De vraag is ook of het toestel, met zo’n stevig prijskaartje, wel een succes gaat worden.

Bron: Androidworld, ZDNet.