Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

‹ Alle nieuwsberichten

Google Assistant nu ook in het Nederlands te gebruiken

Google Assistant nu ook in het Nederlands te gebruiken

Na lang wachten is het dan eindelijk zover: Google Assistant spreekt en begrijpt nu ook Nederlands! Hier lees je wat je allemaal met de Assistent kunt doen en hoe je hem gebruikt op jouw smartphone.

Wat is Google Assistant?

De Google Assistant (Google Assistent in het Nederlands) is een stemgestuurd hulpmiddel voor Android-smartphones en maakt onderdeel uit van de Google App. Je kunt de Assistent bijvoorbeeld vragen stellen zoals ‘Gaat het vandaag regenen’ of ‘Zet mijn wekker voor morgen om 7:45 uur’. Voordat je een vraag stelt aan de Assistent roep je hem op door ‘OK Google’ of ‘Hey Google’ te zeggen. De Assistent helpt je soms ook uit zichzelf en waarschuwt je bijvoorbeeld als je binnenkort een afspraak in je agenda hebt staan.

Nederlandse versie

Google Assistent is al een tijd beschikbaar in het Engels, Duits en Frans, maar een Nederlandstalige versie bestond nog niet. Dat betekent dat je de Assistent eerder ook niet in Nederland kon gebruiken (tenzij je de systeemtaal van je toestel had ingesteld op Engels of een andere taal die de Assistent wel ondersteunde). Vanaf vandaag is de Assistent echter ook in het Nederlands te gebruiken, waardoor je ook in Nederland gebruik kunt maken van de handige functies.

De optie wordt binnen een week naar alle gebruikers uitgerold, het kan dus nog even duren voordat het ook op jouw toestel werkt. De enige voorwaarde is wel dat je toestel op Android 6.0 (Marshmallow) of hoger draait. Bij de meeste smartphones die vanaf 2016 verschenen zijn, is dat het geval. Google is ook bezig met het lanceren van een Nederlandse Google Assistent voor iPhones, deze is als losse app te downloaden.

Google Assistent gebruikenGoogle App, Google App Logo, Google

Wil je Google Assistent voor het eerst gebruiken? Open dan de Google-app op je telefoon, deze is te herkennen aan het icoon hiernaast. Druk vervolgens op de drie streepjes/puntjes om naar je ‘Instellingen’ te gaan. Binnen ‘Instellingen’ tik je op ‘Google Assistent’ en kies je voor ‘Inschakelen’. Nu kun je de Google Assistent openen door je homeknop lang ingedrukt te houden, de Google-app te openen of door ‘OK’ Google’ te zeggen.

Bron: Android Planet, Androidworld.

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Nokia 7 Plus Dual Sim White

Nokia 7 Plus Dual Sim White

 
Xiaomi Redmi Note 7 64GB Black

Xiaomi Redmi Note 7 64GB Black

 
Huawei P20 Lite Dual Sim Black

Huawei P20 Lite Dual Sim Black

 
Google Pixel 2 XL 64GB Black

Google Pixel 2 XL 64GB Black

 
Sony Xperia XZ2 Silver

Sony Xperia XZ2 Silver

 

Blijf altijd op de hoogte

Nergens ben je zo snel op de hoogte van het laatste telecomnieuws als via de officiële Social Media-kanalen van Belsimpel.nl.