‹ Alle nieuwsberichten

Telecomweekoverzicht van week 28 | 2018

Telecomweekoverzicht van week 28 | 2018

Deze week in het nieuwsoverzicht: Er zijn weer nieuwe geruchten over de Samsung Galaxy Note 9 verschenen, Netflix komt met een tool waarmee bingewatchen nog eenvoudiger wordt en specificaties van de Xiaomi Mi A2 zijn gelekt!

Nieuwe geruchten over de Samsung Galaxy Note 9

Naar alle waarschijnlijkheid presenteert Samsung de Galaxy Note 9 op 9 augustus. Nu deze datum dichterbij komt ontstaan er meer en meer geruchten over het nieuwe lid van de Note-family. Zo heeft een bron via Twitter een afbeelding van de Note 9 en de S Pen naar buiten gebracht. Deze bron gaf al eerder bericht dat de S Pen een portable Bluetooth-controller wordt, waarmee je onder andere de zelfontspanner van de camera of de muziek kan bedienen. Op de gelekte afbeelding lijkt het erop dat de S Pen wat hoekiger van vorm is dan die van de Note 8. Onderin de afbeelding staat de tekst 'The new super powerful Note', deze zin slaat wellicht op een grote 4.000mAh-accu die de Note 9 vermoedelijk zal krijgen. Helaas moeten we het tot de presentatie nog met geruchten doen. Na de presentatie vind je alle Samsung Note 9 aanbiedingen, prijzen, specificaties en afbeeldingen op onze Samsung Galaxy Note 9 pagina.

Bron: Androidworld, @UniverseIce (Twitter)

Netflix maakt bingewatchen nog eenvoudiger

Netflix heeft een nieuwe functie voor hun app geïntroduceerd, Smart Downloads. Deze tool zorgt dat nieuwe afleveringen automatisch gedownload worden en dat reeds bekeken afleveringen worden verwijderd. Deze functie is voornamelijk bedoeld voor reizigers met het openbaar vervoer die niks van hun favoriete serie willen missen. Het automatisch downloaden of verwijderen gebeurt op een plek waar een stabiele wifi-verbinding is, bijvoorbeeld thuis of op kantoor. Op deze manier maakt de nieuwe functie slechts gebruik van het wifi-netwerk, en niet van je databundel. Met Smart Downloads zorgt Netflix er dus voor dat je ongestoord kunt bingewatchen! Smart Downloads is voor nu alleen beschikbaar voor Android-smartphones en –tablets, hiervoor heb je wel de nieuwste versie van de Netflix-app nodig.

Bron: Androidworld

Xiaomi Mi A2 specificaties gelekt

Op 24 juli heeft Xiaomi een evenement gepland staan, waarschijnlijk om daar de opvolger van de Mi A1 te presenteren. De Mi A1, Xiaomi's enige Android One-smartphone tot nu toe, kwam vorig jaar zomer uit. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Mi A2 ook op het Android One-programma draaien. Met Android One zijn toestellen verzekerd van snelle updates en een relatief onaangepaste Android installatie. Dit laatste is voor Xiaomi best uniek, gezien het Chinese bedrijf vaak zware aanpassingen aan het interface van Android maakt. Volgens geruchten zal de nieuwe Xiaomi-smartphone uitgerust zijn met een 6-inchdisplay, een Snapdragon 660-processor en 4GB aan werkgeheugen. Achterop de Mi A2 zal een dubbele camera van respectievelijk 12 en 20 megapixels het fotografeerwerk verrichten, terwijl de frontcamera 20 megapixels sterk is. Details over de releasedatum en adviesprijs worden waarschijnlijk op de 24e van deze maand bekend gemaakt. Vermoedelijk ligt de adviesprijs onder de 300 euro, net als dat bij de Mi A1 het geval was.

Bron: Android Planet, Tweakers