‹ Alle nieuwsberichten

Krijgt de Nokia 9 een vingerafdrukscanner achter het beeldscherm?

Krijgt de Nokia 9 een vingerafdrukscanner achter het beeldscherm?

Het nieuwe vlaggenschip van Nokia, de Nokia 9, lijkt het nieuwste van het nieuwste aan boort te krijgn.. Een vingerafdrukscanner achter het beeldscherm! 

Het huidige vlaggenschip van Nokia is natuurlijk de Nokia 8 Sirocco. In lijn met de namen die Nokia haar telefoons tot nu toe geeft, ligt het in de lijn der verwachtingen dat het eerstvolgende vlaggenschip de naam Nokia 9 gaat dragen. De verwachtingen voor dit toestel zijn zeer hoog, en dat is terecht als je naar de andere Nokia-telefoons kijkt.

Nokia 9: kan misschien je vingerafdruk scannen door het display heen

De Duitse website WinFuture geeft vandaag aan documenten te hebben gezien waaruit op te maken is dat een Nokia-telefoon met de codenaam A1N een vingerafdrukscanner áchter het beeldscherm gaat krijgen. Dit is de nieuwste rage in telefoonland, omdat daarmee de rand onder het beeldscherm geminimaliseerd kan worden en daarmee een randloze telefoon nog dichterbij komt. Erg toffe ontwikkeling dus, maar nog heel erg in opkomst. Er zijn nog maar weinig ‘mainstream’ telefoons met deze spiksplinternieuwe techniek.

Wat weten we nog meer over dit nieuwe Nokia-vlaggenschip?

Uit gelekte informatie is volgens de bron ook op te maken dat Nokia oledschermen van LG. Er waren volgens deze zelfde documenten wat hick-ups met de betrouwbaarheid van de vingerafdrukscanner, maar als oplossing is het glas van het beeldscherm dunner gemaakt. Over de afmetingen, resolutie en verhouding is helaas nog niks bekend. De telefoon draait waarschijnlijk bij de release op Android P 9.0, de eerstvolgende versie van het besturingssysteem.

Presentatie-datum Nokia 9

We weten nog niet wanneer Nokia het nieuwe toestel presenteert, maar op basis van de planning die de fabrikant tot nu toe aanhoudt, is de introductie waarschijnlijk in augustus of september. Zodra er meer bekend is, lees je dat op onze productpagina van de Nokia 9!

Waarom is Nokia zo populair?

De smartphones van dit merk vliegen werkelijk uit de schappen, direct al vanaf de herlancering van het merk Nokia. Als je het onze toestelspecialisten vraagt: volledig terecht. Het zijn prettige telefoons, gebruiksvriendelijk voor elke portemonnee is er een geschikt toestel en je krijgt veel waar voor je geld. Bovendien draaien ze op een uitgeklede Android-versie, waardoor je snel software-updates ontvangt. Je bent dus verzekerd van een fijne Android-ervaring, én je telefoon en de gegevens erop zijn altijd goed beveiligd door de meest recente versie van het besturingssysteem.

Meer nieuws over: