‹ Alle nieuwsberichten

Oppo presenteert de Oppo Find X: een smartphone met drie uitschuifbare camera's

Oppo presenteert de Oppo Find X: een smartphone met drie uitschuifbare camera's

Vorige week schreven we nog over de Vivo NEX. Het scherm van dit toestel beslaat 91,2 procent van de voorzijde, het hoogste percentage tot dan toe. Inmiddels zijn we precies een week verder en is de Vivo NEX al ingehaald door de Oppo Find X: dit scherm beslaat 93,8 procent van de voorkant.

Uitschuifbare camera’s

Net als bij de Vivo NEX, is ook de frontcamera van de Oppo Find X uitschuifbaar. Nieuw is dat hier niet alleen de frontcamera aan de bovenkant omhoog kan klappen, maar dat dit ook geldt voor de dubbele camera aan de achterzijde. Deze is verwerkt in dezelfde bewegende module. Net als bij de Samsung Galaxy S8 en S9 zijn de zijkanten van het 6.42 inch grote scherm van de Oppo Find X omgebogen. Het scherm is langwerpig en heeft een beeldverhouding van 19.5:9.

Er is geen vingerafdrukscanner aanwezig: je ontgrendelt de Oppo Find X, net als de iPhone X, met gezichtsherkenning. Wanneer je het toestel aanzet en over het scherm veegt, schuift de cameramodule naar boven en scant hij je gezicht, hier doet het toestel ongeveer een halve seconde over. Nadeel van een uitschuifbaar onderdeel is natuurlijk wel dat dit kwetsbaarder is. Oppo heeft de uitschuifbare module naar eigen zeggen echter meer dan 300.000 keer getest. Als je je camera dus 50 keer per dag gebruikt, betekent dat dat je de module ten minste 6000 dagen kunt gebruiken, wat neerkomt op bijna 16,5 jaar.

Oppo Find X, Oppo Find X Bordeaux Red, Oppo, Find X, Oppo Smartphone, Oppo Find X smartphone

De Oppo Find X heeft drie scherpe camera’s

De frontcamera heeft een resolutie van 25 megapixels, dit is zelfs voor een camera aan de achterzijde nog heel erg veel. Waarschijnlijk heeft Oppo hiervoor gekozen om de gezichtsherkenningstechnologie te perfectioneren. Aan de achterzijde van de uitschuifbare module is een dubbele camera te vinden. De ene camera heeft een resolutie van 20 megapixels en de andere een van 16 megapixels. De camera’s zijn horizontaal geplaatst en de flitser bevindt zich in het midden.

Oppo Find X, Oppo Find X Smartphone, Oppo Find X Bordeaux Red, Oppo Find X Glacier Blue, Find More, Oppo, Oppo Smartphone

Krachtige hardware

Dat het toestel een vlaggenschip is, wordt ook wel duidelijk uit de hardware. Zo beschikt de Oppo Find X over een razendsnelle Snapdragon 845-processor van Qualcomm en is er 8GB aan werkgeheugen aanwezig. Met 256GB aan opslaggeheugen moet je bovendien al je foto’s en video’s wel kwijt kunnen. De accu heeft een capaciteit van 3730mAh en moet razendsnel kunnen opladen met Oppo’s VOOC-techniek die erg lijkt op OnePlus’ Fast Charge (eerder bekend als Dash Charge).

Oppo, Oppo Find X, Oppo Find X smartphone, Find More, Oppo Find More, Oppo Find X Logo

Verkrijgbaarheid

De Oppo Find X zal verkrijgbaar zijn in twee kleuren: Bordeaux Red (het lijkt op de foto’s meer roze) en Glacier Blue. Oppo heeft nog maar nét een Nederlandse variant van hun website live gezet. Het enige product waarnaar verwezen wordt, is de Oppo Find X. De kans is dus zéér groot dat het toestel dit jaar nog in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Houd daarom vooral onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van de meest actuele levertijden!

Bron: Androidworld, Android Planet, Bright, Tweakers, Oppo.

Meer nieuws over: