‹ Alle nieuwsberichten

BlackBerry presenteert BlackBerry KEY2

BlackBerry presenteert BlackBerry KEY2

Zojuist heeft BlackBerry de BlackBerry KEY2 gepresenteerd, een toestel dat eerder bekend was onder codenaam Athena. De KEY2 volgt de BlackBerry KEYone op, hier lees je wat er allemaal nieuw is!

Het toetsenbord: groter en speciale snele knop

Gelukkig: het fysieke toetsenbord is er nog! Met het fysieke toetsenbord onderscheidt de BlackBerry KEY2 zich écht van andere vlaggenschepen. Nieuw aan dit toetsenbord is de Speed Key. Deze is rechtsonderin het toetsenbord geplaatst en is te herkennen aan de negen stipjes. Met de Speed Key kun je snel shortcuts instellen naar je favoriete app. Ook kun je acties aan de knop koppelen zoals ‘open een nieuwe kalenderafspraak’. Handig! De vingerafdrukscanner is weer in de spatiebalk verwerkt en de toetsjes zijn een stuk groter dan bij zijn voorganger, waardoor typen nog sneller gaat!

Premium design en afwerking

Het design van de KEY2 is wat meer industrial dan de KEYone en is meer hoekig dan rond. De KEY2 is gemaakt van premium materialen zoals aluminium in combinatie met een anti slip-achterzijde. Het display is voorzien van een laagje Gorilla Glass dat minder snel breekt of krast dan ‘gewoon’ glas.

Display en batterij

Boven het fysieke toetsenbord is een IPS LCD-display geplaatst dat 4,5 inches groot is en een resolutie heeft van 1620x1080. Iets kleiner dus dan de meeste displays van smartphones van tegenwoordig, maar die hebben dan weer geen fysiek toetsenbord. De accu heeft een capaciteit van 3500mAh, volgens BlackBerry moet je hier dankzij hun energiebesparende software tot wel twee dagen mee kunnen doen. Je laadt het toestel snel weer op met de handige USB C-aansluiting en Qualcomm Quick Charge 3.0.

Processor voor een hero-device

De BlackBerry KEY2 is uitgerust met 6GB RAM en is daarom erg geschikt om mee te multitasken. Onder de motorkap bevindt zich een Snapdragon 660-processor van Qualcomm die snelle prestaties moet leveren. De KEY2 bevat 64GB intern geheugen, maar er is ook een microSD-kaartslot aanwezig om dit snel en gemakkelijk uit te breiden. 

Dubbele camera

Ook nieuw ten opzichte van de BlackBerry KEYone is de dubbele 12-megapixelcamera aan de achterzijde van het toestel. Dankzij deze camera heb je nu ook op een BlackBerry toegang tot een portretmodus. In deze modus focust de camera op je onderwerp en wordt de achtergrond vervaagd. Hierdoor springt je onderwerp er echt uit. De BlackBerry KEY2 is uitgerust met Google Lens, wat betekent dat je meer over producten te weten kunt komen door er simpelweg met je camera naar te ‘kijken’. Aan de voorzijde van het toestel bevindt zich een 8-megapixelcamera mét een selfieflitser.

Eigen apps en veiligheid hoog in het vaandel

De BlackBerry KEY2 is uitgerust met verschillende handigheden die het leven van de gemiddelde zakenman/-vrouw nét iets makkelijker moeten maken. Zo is de BlackBerry Hub voorgeïnstalleerd op deze toestel. Deze app brengt ál je berichten samen, inclusief WhatsApp-, SMS- en e-mailberichten. Handig, want dan hoef je deze apps niet meer allemaal één voor één te openen en te checken op nieuwe berichten. Met de Convenience Key open je bovendien snel je meestgebruikte apps. Ook is het mogelijk om shortcuts in te stellen met elke knop op het toetsenbord, stel bijvoorbeeld in dat Facebook opent wanneer je de 'F' indrukt. Ook veiligheid staat weer hoog in het vaandel bij deze KEY2, met onder andere een private browser of de Locker-app, waarin je persoonlijke bestanden of apps kunt plaatsen die alleen jij kunt zien en gebruiken.

Verkrijgbaarheid

Je kunt de BlackBerry KEY2 nú bekijken op onze website! Het toestel is verkrijgbaar in twee varianten: een zilveren variant en een zwarte. Gebruik De Belsimpel Methode om uit te zoeken of één van deze toestellen iets voor jou is!

Meer nieuws over: