Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht

Helft Nederlanders heeft mobiel internet

Woensdag 29 april 2009, 16.41 uur

De helft van alle Nederlanders (49 procent) heeft de beschikking over mobiel internet op zijn of haar mobiele telefoon. Slechts 40 procent daarvan gebruikt het ook daadwerkelijk. Dat blijkt uit het Next Web onderzoek 2009 van Ruigrok | NetPanel.

Hoge kosten

Vrees voor hoge kosten, kleine schermpjes en onvoldoende toegevoegde waarde zijn de belangrijkste obstakels die Nederlanders noemen voor het gebruik van internet op hun mobiele telefoon. Voor Nederlanders die wel mobiel online gaan is e-mail de populairste toepassing. 53 procent van de respondenten zet e-mail bovenaan de lijst. Daarnaast zijn ook nieuws (49 procent) Google (48 procent) en het weer (47 procent) in trek. Nederlanders lopen wel voor op de rest van Europa, daar maakt slecht 14 procent van alle mobiele bellers wel eens gebruik van mobiel internet.


Flat fee

Volgens Pieter Stroop, directeur van online marketingbureau DM Interface, is het slechts een kwestie van tijd voor Nederlanders ook mobiel internet gaan gebruiken. "Als providers prijzen verlagen en een standaard flat fee voor internet gaan vragen, zijn de meeste twijfelaars straks over de streep.

Meer nieuws over:

Aanmelden nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws en de meest actuele aanbiedingen automatisch in je mailbox.

Top 5 populairste smartphones

Motorola Moto G5 Grey

Motorola Moto G5 Grey

 
Apple iPhone 6 16GB Black Refurbished

Apple iPhone 6 16GB Black Refurbished

 
Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

Samsung Galaxy J5 (2016) J510 Black

 
Nokia 5 Black

Nokia 5 Black

 
Lenovo P2 Grey

Lenovo P2 Grey

 

Blijf altijd op de hoogte

Nergens ben je zo snel op de hoogte van het laatste telecomnieuws als via de officiële Social Media-kanalen van Belsimpel.nl.