‹ Alle nieuwsberichten

Helft Nederlanders heeft mobiel internet

De helft van alle Nederlanders (49 procent) heeft de beschikking over mobiel internet op zijn of haar mobiele telefoon. Slechts 40 procent daarvan gebruikt het ook daadwerkelijk. Dat blijkt uit het Next Web onderzoek 2009 van Ruigrok | NetPanel.

Hoge kosten

Vrees voor hoge kosten, kleine schermpjes en onvoldoende toegevoegde waarde zijn de belangrijkste obstakels die Nederlanders noemen voor het gebruik van internet op hun mobiele telefoon. Voor Nederlanders die wel mobiel online gaan is e-mail de populairste toepassing. 53 procent van de respondenten zet e-mail bovenaan de lijst. Daarnaast zijn ook nieuws (49 procent) Google (48 procent) en het weer (47 procent) in trek. Nederlanders lopen wel voor op de rest van Europa, daar maakt slecht 14 procent van alle mobiele bellers wel eens gebruik van mobiel internet.


Flat fee

Volgens Pieter Stroop, directeur van online marketingbureau DM Interface, is het slechts een kwestie van tijd voor Nederlanders ook mobiel internet gaan gebruiken. "Als providers prijzen verlagen en een standaard flat fee voor internet gaan vragen, zijn de meeste twijfelaars straks over de streep.

Meer nieuws over: