‹ Alle nieuwsberichten

OnePlus 6: dit weten we al

OnePlus 6: dit weten we al

Er lekken steeds meer details uit over de OnePlus 6, ook is net bekend geworden dat de OnePlus 5T in de VS is uitverkocht. Betekent dit dat de OnePlus 6 niet lang meer op zich laat wachten? Lees hier alles wat we over het nieuwe toestel weten!

OnePlus 5T uitverkocht

Bij ons kun je ze nog gewoon krijgen, maar in de Verenigde Staten is het lastig om nog een OnePlus 5T op de kop te tikken. De smartphone, die sinds eind november te koop is, is daar nu al uitverkocht. OnePlus geeft aan dat de vraag groter was dan verwacht maar dat er geen nieuwe toestellen meer zullen worden gemaakt.

Dat betekent dat er daarom in de VS gewacht moet worden op de OnePlus 6. Dit kan natuurlijk een duidelijke aanwijzing zijn dat de komst van de OnePlus 6 niet meer op zich laat wachten, anders had OnePlus immers wel nieuwe 5T’s geproduceerd als de vraag zo groot blijkt. Wat is er tot nu toe bekend over de OnePlus 6?

Het toestel krijgt een notch

Net als veel andere toestellen die de afgelopen tijd zijn uitgebracht, krijgt ook de OnePlus 6 zeer waarschijnlijk een notch. Dit wordt veel gedacht omdat een teaser van de Oppo R15 ook een notch heeft. Oppo heeft hetzelfde moederbedrijf als OnePlus en het is dan ook bekend dat de toestellen van de bedrijven qua uiterlijk vaak op elkaar lijken.

Toch zijn er ook mensen die denken dat de OnePlus 6 géén notch krijgt, dit omdat OnePlus zijn toestel niet zou willen laten lijken op de iPhone X. In februari tweette Carl Pei, oprichter van OnePlus, ook dat de OnePlus 6 niet zou gaan lijken op de iPhone X, maar of hij hier de notch mee bedoelde is niet duidelijk.

Release in juni

De OnePlus 5 verscheen in Juni 2017 dus het is logisch om aan te nemen dat de OnePlus 6 ook in deze maand zal verschijnen. Ook liet OnePlus doorschemeren dat de OnePlus voor het einde van het tweede kwartaal van 2018 verschijnt: voor juli dus. Nu het toestel is uitverkocht in de VS is de kans zelfs groot dat de presentatie nog wat meer naar voren wordt gehaald.

Glazen behuizing

Op een uitgelekte foto van de OnePlus 6 is een toestel te zien met een glazen achterzijde. Dat zou heel goed een aanwijzing kunnen zijn dat de OnePlus 6 ook draadloos opgeladen kan worden. Ook zien we op dezelfde foto een dubbele camera die onder elkaar is geplaatst. De vingerafdrukscanner is hier weer onder geplaatst en bevindt zich dus op de achterzijde.

18:9-scherm

Net als de OnePlus 5T zal ook de OnePlus 6 weer gaan beschikken over een scherm met een 18:9-verhouding. Andere uitgelekte specificaties beschrijven een Snapdragon 845-chipset van Qualcomm en de keuze tussen 6 en 8GB aan werkgeheugen. Op andere specificaties zullen we nog even moeten wachten.

Bron: Android Planet

Meer nieuws over: