‹ Alle nieuwsberichten

Alcatel trapt MWC af met verschillende nieuwe toestellen

Alcatel trapt MWC af met verschillende nieuwe toestellen

Alcatel heeft het Mobile World Congress afgetrapt met de presentatie van verschlilende nieuwe toestellen. maar ze zijn nu ook daadwerkelijk gepresenteerd in Barcelona. Het gaat om de Alcatel 5, de Alcatel 3V en de Alcatel 1X. 

De Alcatel 5

De Alcatel 5 is het 'vlaggenschip' van de drie, maar nog steeds een toestel met een zeer interessante prijs, een toestel waar Alcatel overduidelijk trots op is. En terecht! Het toestel heet zeer minimale schermranden, waardoor het 5,7-inchscherm met een 18:9-verhouding fantastisch naar voren komt. Alleen aan de bovenzijde zien we nog een wat forsere schermand, dat komt door de camera die hierin verwerkt zijn. Het toestel beschikt aan de voorzijde namelijk over een 13-megapixelcamera, en heeft een groothoeklens van 120 graden. 

Paradepaardje

De Alcatel 5 is uitgerust met prima specificaties. Zo beschikt het toestel over een MediaTek-processor en 3GB aan werkgeheugen. Hierdoor moet de smartphone soepele prestaties gaan leveren. Het opslaggeheugen is 32GB groot, voldoende dus om heel wat foto's en video's op te slaan. Bij de meeste vlaggenschepen zien we vaak wel meer opslaggeheugen, maar het voordeel is dat het geheugen van de Alcatel 5 eventueel uitgebreid kan worden met een microSD-kaartje.

Aan de achterzijde van het toestel bevindt zich een 12-megapixelcamera met LED-flitser. Onder de camera vinden we de vingerafdrukscanner: hier was aan de voorzijde geen plaats meer voor door de smalle schermranden. Het toestel verschijnt in twee kleuren: metallic goud en metallic zwart. Daarnaast zal het toestel draaien op de nieuwste Android-versie: Android 8.0 Oreo. Alcatel heeft de smartphone een adviesprijs van €229,00 gegeven.

De Alcatel 1X

De Alcatel 1X is een ideaal budgettoestel voor mensen met een wat kleinere portemonnee. De schermranden zijn breder dan bij de andere twee gepresenteerde toestellen het geval is, en ook het scherm is met 5,3 inch wat kleiner. Hierdoor past het toestel wel handig in de broekzak. Bijzonder is de 18:9 schermverhouding van dit toestel: dit zie je niet vaak bij budgettoestellen. Net als bij ‘grote broer’ Alcatel 5, bevindt de vingerafdrukscanner van dit toestel zich aan de achterzijde, maar het toestel is ook uitgerust met gezichtsherkenning waarmee je je telefoon kunt ontgrendelen. 

Het toestel krijgt zijn power van een MediaTek-processor, bijgestaan door 1GB aan werkgeheugen. De batterij van 2460mAh moet ervoor zorgen dat je de hele dag plezier hebt van het toestel, zonder het tussendoor op te hoeven laden. Door de 3,5mm-poort aan de bovenzijde heb je geen draadloze oortjes nodig voor het luisteren van je muziek. Handig! Het toestel draait bovendien op een Lite versie van Android Oreo, Android Go. De Alcatel 1X heeft een aantrekkelijke adviesprijs van €99,99 gekregen en zal later dit jaar beschikbaar zijn.

Middenmoter: Alcatel 3V

De Alcatel 3V valt qua specificaties, zoals de naam al doet vermoeden, tussen de 5 en 1X in. Bijzonder aan dit toestel zijn de smalle schermranden: dit zie je niet vaak bij toestellen uit deze prijsklasse. Ook zijn de hoeken van het scherm afgerond, wat het toestel een high-end uitstraling geeft. Het 6 inch 2K-display ziet er niet alleen erg mooi uit, maar zorgt er ook voor dat je je video’s en foto’s in haarscherpe kwaliteit kunt (terug)kijken. Als laatste is aan het design op te merken dat het toestel aan de achterzijde erg mooi glanst. Nadeel hiervan is wel dat de achterzijde waarschijnlijk gevoelig is voor vingerafdrukken.

Vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning

Ook dit toestel is uitgerust met zowel een vingerafdrukscanner en gezichtsherkenningstechnologie. Je kunt je toestel dus zowel ontgrendelen met de vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel als door middel van gezichtsherkenning, erg handig. De batterij heeft een capaciteit van 3000mAh. Aan de achterzijde van het toestel vinden we twee boven elkaar geplaatste camera’s met een resolutie van 12 en 2 megapixels. Door het beeld van deze twee camera’s samen te voegen, krijg je extra scherpe foto’s en is er de mogelijkheid om achteraf een diepte-effect, ook wel 'bokeh' genoemd, te creëren. Het toestel heeft een adviesprijs van € 189,00 gekregen. Naast deze devices zijn ook de Alcatel 3C voor € 119,00, de Alcatel 3 met een adviesprijs van € 149,00 en de Alcatel 3X gepresenteerd, een toestel dat € 179,00 moet opbrengen.

Meer nieuws over: