‹ Alle nieuwsberichten

Checkt jouw partner je telefoon? Onderzoek smartphone & relatie

Checkt jouw partner je telefoon? Onderzoek smartphone & relatie

Smartphonegebruik komt de laatste tijd steeds negatiever in het nieuws. Zo zouden we onze omgeving uit het oog verliezen en ruïneert overmatig smartphonegebruik zelfs enkele relaties. Vorig jaar hebben we 1130 mensen geënquêteerd over hun smartphonegebruik en dat van hun partner. Een overzicht van de interessantste uitkomsten vind je hieronder.

Meer dan de helft van de ondervraagden ergert zich aan het smartphonegebruik van zijn/haar partner

We scrollen (bijna) allemaal wel eens iets te lang door onze Facebook-feed terwijl we ook andere dingen zouden kunnen doen. Maar storen onze partners zich ook aan de onafgebroken aandacht die we aan dat kleine schermpje geven? Meer dan de helft van de Nederlanders, 54%, geeft aan dat zijn of haar partner soms te veel aandacht aan de smartphone besteedt. Een vijfde van de respondenten geeft zelfs aan dat de partner altijd of vaak te veel aandacht aan zijn of haar telefoon besteedt.

Hoe nieuwsgierig zijn wij eigenlijk?

Het is dus duidelijk dat een groot deel van de Nederlanders vindt dat zijn/haar partner te veel aandacht aan de telefoon besteedt. Maar zijn we dan ook nieuwsgierig wáár onze liefjes dan naar kijken? 48% van de respondenten geeft aan dat ze wel eens in de smartphone van de partner kijken, soms zonder dat de partner daarvan weet. 38% Checkt de telefoon van zijn/haar partner eens per week, 62% eens per maand.

Eén keer per week in de telefoon van je partner snuffelen, dat is nog eens wat! Waar kijken Nederlanders het meest naar wanneer ze de telefoon van hun partner checken?

Op zich niet verrassend: het meest worden de berichten gecheckt. Als we bang zijn dat onze partner iets voor ons te verbergen hebben, is dit de eerste plek die we gaan onderzoeken. Maar ook het checken van de foto’s en video’s is populair en staat daarom op plek twee. Als derde checken we de sociale media van onze partner. Een enkeling geeft aan wel eens in de telefoon van de partner te kijken om de internetgeschiedenis, agenda of instellingen te bekijken.

Meer nieuws over: