‹ Alle nieuwsberichten

Sony voert gewenste designverandering door bij Xperia XZ2 en XZ2 Compact

Sony voert gewenste designverandering door bij Xperia XZ2 en XZ2 Compact

Natuurlijk is Sony ook te vinden op het Mobile World Congress. Hier presenteerde de fabrikant zojuist niet één, maar twee toestellen! Bijzonder aan de toestellen zijn de looks: Sony heeft het design drastisch veranderd!

De Sony XZ2 en XZ2 Compact

Zojuist heeft Sony de opvolger van de XZ1 gepresenteerd: de XZ2. En, zoals we dat inmiddels gewend zijn van de fabrikant, is er ook dit jaar weer een Compact-variant van het toestel uitgebracht. Het is fijn dat Sony op deze manier rekening houdt met mensen die niet op zoek zijn naar een heel groot toestel, maar tóch een telefoon willen die dezelfde kracht biedt als de meeste high end-toestellen met grotere schermen.

Minimale schermranden en een vernieuwd design!

Je kon de toestellen van Sony altijd herkennen aan hun kenmerkende rechthoekige vorm terwijl veel fabrikanten hun toestellen al langer afgeronde hoeken meegaven. Veel mensen waardeerden dit klassieke Sony-design, maar daar is nu verandering in gekomen. De Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact hebben namelijk een compleet nieuw design gekregen. De toestellen lopen aan de achterzijde bol en hebben zijn al met al wat afgeronder. Sony geeft aan dat de designveranderingen ervoor zorgen dat de toestellen perfect in de hand liggen.

Voor film- en gameliefhebbers

De Sony Xperia XZ2 is uitgerust met een FullHD+ 5.7 inch HDR-scherm met een verhouding van 18:9. Dit toestel heeft kleine schermranden waardoor het beeldscherm volledig tot zijn recht komt. Het toestel wordt aangedreven door de gloednieuwe Snapdragon 845-processor en is een excellente multitasker danzij 4GB aan werkgeheugen. De XZ2 compact beschikt over precies dezelfde specificaties maar heeft een kleiner 5.0-inchscherm. Aan de voorzijde was dankzij de smalle schermranden geen ruimte meer voor een vingerafdrukscanner, dus die is verhuisd naar de achterkant van de toestellen.

Gamers en filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan dit toestel dankzij het grote scherm en de razendsnelle processor. Bovendien zorgen de stereospeakers ervoor dat je je kunt omgeven met front surround sound waardoor jij helemaal meegesleept wordt in je video of game. De dynamic vibration-functionaliteit zorgt ervoor (bij de XZ2) dat het toestel trilt bij het bekijken van content of het spelen van games te vergelijken met de PS4 Dual Shock Controller. Ook bij video’s die je zelf hebt opgenomen verzint de telefoon een eigen vibratiepatroon.

Sony Xperia XZ2

Camera’s

Aan de achterzijde van beide toestellen bevindt zich een camera met een haarscherpe resolutie van 19 megapixels. Hiermee kun je filmen met maar liefst 960 frames per seconde in Full HD (bij de voorgangers was dat ‘slechts’ HD). Ook kun je hier prachtige 4K HDR video’s mee maken. Aan de voorzijde van de toestellen vind je een 5-megapixelcamera om bijvoorbeeld selfies mee te maken en mee te videobellen. Functies zoals Predictive Autofocus of de bekende 3D-creator, waarmee je zelf 3D-scans kunt maken van personen of objecten is ook aanwezig.

Overige specificaties

De toestellen beschikken over 64GB opslaggeheugen dat is uit te breiden met behulp van een microSD-kaartje. Bij beide toestellen is de 3.5mm poort niet meer aanwezig, waardoor je aangewezen bent op draadloze headsets, een USB C-variant of een adapter moet gebruiken. De toestellen zijn wel IP68 gecertificeerd, dus je kunt gerust bellen in de regen. De Sony Xperia XZ2 heeft een 3180mAh-batterij en de XZ2 compact moet het met een wat kleinere 2870mAh-batterij doen, maar heeft natuurlijk ook een kleiner scherm. Beide toestellen kunnen razendsnel opgeladen worden via de USB C-poort. De achterkant van beide toestellen is gemaakt van glas, waardoor de XZ2 ook draadloos op te laden is. Beide toestellen zijn verkrijgbaar in zwart, zilver en ook nog in een mooi afgewerkte groene variant.

Verkrijgbaarheid Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact

Je kunt de toestellen nu uitvoerig bekijken op onze website, ze zijn vanaf 16 maar te bestellen. De Sony Xperia XZ2 heeft een adviesprijs gekregen van €799 en de Sony Xperia XZ2 Compact gaat € 599 kosten. 

Meer nieuws over: