‹ Alle nieuwsberichten

Sony verandert design van telefoons voor het eerst sinds 2013

Sony verandert design van telefoons voor het eerst sinds 2013

Kenichiro Hibi, directeur van Sony India, geeft aan dat het ontwerp van de Sony-telefoons binnenkort volledig vernieuwd gaat worden. 

Toen Sony en Ericsson van elkaar scheidden in 2013 begon Sony met het fabriceren van smartphones met ‘OmniBalance’-ontwerp. Sindsdien is het design van de telefoons, op kleine tweaks, niet veranderd. De stoere behuizing die de fabrikant toepast kenmerkt zich door strakke, onafgeronde hoeken, minimalistische kleuren en rechte lijnen. Sony onderscheidt zich met dit zeer herkenbare ontwerp sterk van andere merken.

Waar andere telefoonmerken vaak wisselen van ontwerp, de behuizing van hun telefoons regelmatig drastisch omgooien, of telefoons van verschillende families verschillend vormgeven, heeft Sony dat nooit gedaan. Dit leverde kritiek op vanwege het gebrek aan vernieuwing, maar ook lof door de vasthoudendheid aan de eigen designfilosofie.

Zo ging Sony bijvoorbeeld niet mee in de trend van langwerpiger telefoons met minimale randen om het beeldscherm. Het zou dus kunnen dat Sony met het nieuwe ontwerp onderdelen wél verwerkt. Hibi noemde deze twee aspecten namelijk wel als richting waar de markt zich in beweegt, maar hoe het nieuwe ontwerp er precies uit gaat zien blijft gissen.

Ook is het nog maar de vraag wanneer we het nieuwe ontwerp voor het eerst gaan zien. Als Sony de planning van de afgelopen jaren aanhoudt, wordt het eerstvolgende nieuwe toestel gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona. Dit evenement vindt plaats rond februari 2018. We zullen dus waarschijnlijk nog even moeten afwachten!


Bronnen: Androidworld, GSM Helpdesk

Meer nieuws over: