‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 29 | 2017

Het telecomoverzicht van week 29 | 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: Samsung heeft onthuld wanneer ze de Note 8 gaan presenteren, WhatsApp test een nieuwe videomodus en gaat het gebruiken van Facebook straks geld kosten?

Presentatie Samsung Galaxy Note 8 komt steeds dichterbij

We wachtten er al lang op, maar deze week heeft Samsung eindelijk bekendgemaakt wanneer ze de langverwachte Samsung Galaxy S8 Note gaat presenteren. De presentatie zal op 23 augustus plaatsvinden in New York. Heb je geen tickets of vind je New York toch een beetje ver? Het evenement zal ook te volgen zijn via een livestream op de website van Samsung. De presentatie begint om 11 uur ’s ochtends lokale tijd, dus dat betekent dat je in Nederland om 5 uur klaar moet zitten.

Bron: Samsung

WhatsApp test nieuwe modus voor videogesprekken

De bètaversie van WhatsApp bevat een nieuwe picture-in-picture modus voor videogesprekken. Dat betekent dat je videogesprek op je scherm verkleind afgespeeld kan worden. Handig dus voor multitaskers die nog even een appje willen versturen maar ook willen kunnen blijven zien met wie ze videobellen. De functie is tot nu toe alleen nog maar op toestellen verschenen die op de preview-versie van Android 8.0 draaien. Ook probeert WhatsApp het mogelijk te maken om video’s van YouTube af te spelen in de app, zodat je niet naar YouTube hoeft te schakelen om een gedeelde video te bekijken. Ook kun je straks verschillende soorten documenten delen in WhatsApp.

Bron: AndroidWorld

Gaat gebruik van Facebook geld kosten?

Facebook gaat dit jaar een test uitvoeren met een betaalmuur. Media kunnen er dan voor zorgen dat Facebook-gebruikers de eerste 10 artikelen van hun hand gratis kunnen lezen, daarna moeten ze betalen om nieuwe artikelen te lezen. Dat betekent dat het gebruik van Facebook zélf dus gratis blijft, maar dat je voor sommige content misschien moet gaan betalen.Het lijkt er nu op dat de test gaat beginnen in oktober, welke media meewerken aan de test wil Facebook niet laten weten. Nederland zijn er al websites die zelf een vergelijkbare betaalmuur hanteren, zoals NRC. Via hun website kun je 5 keer een artikel lezen zonder abonnement, maar daarna moet je een abonnement afsluiten om verder te kunnen lezen.

Bron: Tweakers

Meer nieuws over: