‹ Alle nieuwsberichten

Nederland scoort hoog met razendsnel 4G-netwerk!

Nederland scoort hoog met razendsnel 4G-netwerk!

Dat we hier in Nederland (meestal) niet mogen klagen over onze internetverbindingen, is voor veel mensen al bekend. Nu is dit officieel bevestigd in een rapport van OpenSignal.

OpenSignal

OpenSignal is een bedrijf dat de wereldwijde dekking van verschillende netwerken meet, dit doen ze via hun eigen app. Deze kun je zelf ook downloaden voor iOS en Android, om ze aan hun data te helpen. Naast data verzamelen, helpt de app je om een beter signaal te krijgen en op zoek te gaan naar gratis wifi bij jou in de buurt.

Nederland in de top 5 snelste netwerken!

Wereldwijd heeft OpenSignal aan de hand van metingen van 558.260 apparatende gemiddelde netwerksnelheden van 4G-netwerken gemeten. En wat blijkt? Wereldwijd scoort Nederland op 4 landen na als snelste netwerk! De gemiddelde snelheid in Nederland was zo’n 35Mbit/s. De hoogste gemiddelde snelheid werd gemeten in Singapore: daar lag de gemiddelde snelheid op 45Mbit/s.

4G-netwerken goed beschikbaar

4G-netwerken in Nederland zijn niet alleen heel erg snel, ze zijn ook nog eens voor veel mensen te bereiken. Zo’n 86 procent van de Nederlanders heeft namelijk toegang tot een 4G-netwerk. Dit bezorgt ons een zesde plaats in de wereldranglijsten.

Dat we er nog lang niet zijn, blijkt wel uit de resultaten van Zuid Korea. Zij scoren namelijk een eerste plek met een 4G-dekking van maar liefst 96,4 procent! Toch hebben we in Nederland al veel vooruitgang geboekt: twee jaar geleden waren 4G-netwerken nog maar beschikbaar voor zo’n 80 procent van de Nederlanders.

Steeds sneller

Ook onze internetsnelheid is de afgelopen jaren flink gestegen. Twee jaar geleden was de gemiddelde snelheid namelijk nog maar 15Mbit/s. Een flinke vooruitgang dus, gezien het feit dat we nu meer dan twee keer zo snel zijn!

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste telecomnieuws? Volg dan belsimpel.nl/nieuws voor de laatste nieuwtjes!

Bron: Tweakers, Nu.nl