‹ Alle nieuwsberichten

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe HTC U?

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe HTC U?

Morgen wordt het nieuwe vlaggenschip van HTC officieel gepresenteerd: vermoedelijk de HTC U11 genaamd. Wat je allemaal van dit toestel kunt verwachten, lees je hier!

Edge Sense

Meerdere bronnen vermelden dat de nieuwe HTC U niet over fysieke knoppen zal beschikken, maar een behuizing krijgt met ‘Edge Sense’-randen. Dit betekent dat de randen van het toestel aanraakgevoelig zijn en je apps kunt openen door erin te ‘knijpen’. Waarschijnlijk kun je zelf acties koppelen aan de Edge Sense.

Android 7.1.1

Het is zeer waarschijnlijk dat de nieuwe HTC-telg op Android 7.1.1 gaat draaien, met daaroverheen HTC’s eigen schil: Sense. Dit is een zeer recente versie van Android, al verwachten we wel dat Google binnenkort een nieuwe Android-versie uit zal brengen. Sense 9 is waarschijnlijk op zo’n manier afgesteld dat het compatibel is met de aanraakbare zijkanten van de HTC U. Wij zijn benieuwd hoe dit eruit gaat zien!

Waterbestendig en krachtige accu

De accu zal waarschijnlijk 3000mAh groot zijn: dat zou genoeg moeten zijn voor een dag normaal verbruik. Dit is wel lastig in te schatten, omdat we niet weten hoe veel aanspraak de Edge Sense op de batterij zal gaan maken. Ook is er een IP-57 certificering aangetroffen. Dit betekent dat de nieuwe HTC waterbestendig zal zijn. Hij is dan niet geschikt om urenlang mee te zwemmen, maar een onverwachte duik in je wc en een heftige regenbui moet hij kunnen overleven.

Scherpe camera’s

Verwacht wordt dat de HTC-smartphone beschikt over een selfiecamera van 16 megapixels. Deze camera beschikt over een IMX351-sensor. De camera aan de achterkant zal waarschijnlijk over 12 megapixels beschikken. Dit klinkt misschien minder goed dan de camera aan de voorkant, maar door de sensor met een diafragma van f/1.7 zijn de foto’s van zo’n camera heel erg scherp.

Indrukwekkend scherm

Het lijkt erop dat de nieuwe HTC wordt uitgebracht met een scherm van 5.5-inch. Dit QHD-scherm is superscherp met een resolutie van 2560x1440 pixels. Het toestel is dus redelijk aan de grote kant en brengt tegelijkertijd een haarscherp scherm met zich mee. Het toestel zal waarschijnlijk in vijf kleuren uitgebracht worden: wit, zwart, blauw, rood en zilver.

Nog meer mogelijkheden

Zoals veel smartphones tegenwoordig, zal ook de HTC U11 waarschijnlijk over een vingerafdrukscanner beschikken. Verder is de nieuwste Bluetooth-techniek (5.0) in het toestel verwerkt, net als BoomSound en Active Noise Cancellation. Dat laatste wordt gerealiseerd via HTC Usonic. Deze oortelefoon scant je oren en bepaalt zo het outputniveau dat het beste bij jou past. Handig!

Zoals gezegd wordt het toestel morgen gepresenteerd. Je blijft natuurlijk op de hoogte van het laatste nieuws via Belsimpel.nl!

Bron: Androidworld, Tweakers

Meer nieuws over: