‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 18 2017

Het telecomoverzicht van week 18 2017

Deze week in het nieuwsoverzicht: de eerste preview van Android O is in zicht, Google gaat de webversie van zijn digitale agenda verbeteren en goed nieuws voor mensen die altijd al hebben willen bellen met een banaan!

Bètaversie Android O bijna beschikbaar!

Via de website van het Android Bèta Program laat Google weten dat de bètaproeven voor Android Nougat voorbij zijn. De reden hiervoor is dat Google zich wil gaan focussen op de developer preview van Android O. De verwachting is dat Google Android O vanaf 17 mei zal presenteren. Van 17 tot en met 19 mei vindt namelijk Google I/O plaats: het jaarlijkse ontwikkelaarsfestival van Google. Een uitgelezen kans om de bètaversie aan ontwikkelaars te presenteren dus. Ook verwachten we dat Google dan eindelijk de naam van de nieuwste Android bekend zal maken. Wordt het Android Oreo, Android Oatmeal Cookie of toch, lekker op z’n Hollands, Android Oliebol? Wij zijn benieuwd!

Bron: Android Planet

Bellen met een banaan

Heb jij altijd al eens willen bellen met een banaan? Vanaf nu kan het! Het is geen echte banaan die je kunt opeten, maar de Banana Phone (‘a phone with appeal’), lijkt wel heel erg op een echte banaan. Eigenlijk is het geen echte telefoon, zoals je die gewend bent, maar een apparaatje dat je via Bluetooth aan je telefoon kunt verbinden. Je kunt dan je telefoongesprek voeren door de banaan aan je oor te houden in plaats van de telefoon. Het apparaatje werkt dus niet zonder aansluiting op een andere telefoon. De batterij gaat volgens de producenten tot wel 10 uur mee en we kunnen de Banana Phone vanaf september verwachten. Voorwaarde is wel dat hun doel van 30.000 dollar binnen nu en een maand bereikt wordt. Je kunt de Banana Phone hier sponsoren.

Bron: Android Authority, Indiegogo

Google Agenda verbetert webversie

De Google Agenda-app (ook wel bekend als Google Calendar), is één van de populairste agenda-apps die je op dit moment kunt vinden. Handig aan de app is onder andere dat je deze overal kunt bewerken en inzien. Wanneer je een afspraak toevoegt op je smartphone, kun je deze later dus nog eens bekijken of bewerken op je laptop. De smartphone-versie is de laatste jaren flink onder handen genomen en ziet er dan ook erg strak uit. De webinterface is inmiddels echter flink verouderd. Dat Google zich hier ook van bewust is, blijkt uit het feit dat er een voor het einde van dit jaar een redesign in hun planning staat. Wat vind jij dat er verbeterd moet worden?

                                                            Bron: Android Planet