‹ Alle nieuwsberichten

Met deze slimme gadget heb je geen afstandsbediening meer nodig!

Met deze slimme gadget heb je geen afstandsbediening meer nodig!

Via Kickstarter wil Tapdo (spreek uit: tep-doeh) aan de weg timmeren met  “ ’s werelds kleinste afstandsbediening voor alles.” Hoe dit werkt lees je hier!

Al je vingerafdrukken gebruiken

Veel toestelfabrikanten maken inmiddels al gebruik van vingerafdrukscanners: zo kun je je toestel met één of twee vingerafdrukken ontgrendelen. De Duitse ontwikkelaars achter Tapdo hebben de vingerafdrukscanner eens uitvoerig bestudeerd en zijn tot de conclusie gekomen dat niet alleen je vingertoppen uniek zijn, maar dat ook de rest van je vinger uniek is!

Na deze ontdekking zijn ze bezig gegaan met het ontwikkelen van een klein apparaatje dat niet alleen je vingers herkent, maar ook je afzonderlijke vingerkootjes. Door zelf verschillende acties te koppelen aan de verschillende vingerkootjes ontwikkel je een persoonlijke afstandsbediening. Het apparaatje is erg klein en wordt geleverd met een clip. Zo kun je het gemakkelijk bevestigen aan een armband, kettinkje of kledingstuk.

Spotify bedienen met je wijsvinger

De Tapdo is inmiddels al uitgerust met verschillende functies, waaronder het maken van een foto, accepteren van een oproep en het verzenden van je locatie. Via de app, die straks te downloaden is in de Play Store en App Store, kun je de verschillende acties aan verschillende vingerkootjes toewijzen. Zo kun je de app bijvoorbeeld gebruiken in combinatie met de muziekstreamingsdienst Spotify. Aan je wijsvinger kun je dan verschillende acties koppelen die met muziek luisteren te maken hebben. Pauzeer je muziek met je vingertop, pas het volume aan met je middelste vingerkootje en druk op volgende met je onderste vingerkootje. Handig!

Inmiddels is Tapdo ook compatibel met Philips Hue. Dat betekent dat je nooit meer op hoeft te staan om het licht uit te doen of juist aan te zetten. Ook zijn er slimme thermostaten die je kunt bedienen met Tapdo. Handig als je het koud hebt! De mogelijkheden zijn dus haast eindeloos, en het lijkt erop dat Tapdo druk bezig is met het creëren van nog meer mogelijkheden.

Steunen via Kickstarter

Lijkt jou de Tapdo wel een handige uitkomst? Via Kickstarter kun je de makers gemakkelijk sponsoren. Wanneer de gadget officieel op de markt komt, zal hij €129 gaan kosten. Vroege vogels kunnen het apparaatje via Kickstarter voor €99 aanschaffen. Hij wordt dan standaard geleverd met een clip en een polsbandje. Ben je bang dat je in de war raakt door al die verschillende vingerkootjes? De makers adviseren je om verschillende functies van één app aan één vinger te koppelen: zo raak je niet in de war.

Bron: Androidworld, Kickstarter

 

 

Meer nieuws over: