‹ Alle nieuwsberichten

Analist: providers vinden Dell-smartphone niet interessant

Dell heeft nog geen smartphone in de schappen liggen omdat providers de prototypes niet interessant genoeg vinden om te verkopen. Dat zegt analist Shaw Wu. De concurrentie is te groot, waardoor providers liever kiezen voor RIM of Palm.

Tekentafel

Dell heeft zijn smartphoneplannen nog niet opgegeven, maar is door de afwijzingen van providers 'terug naar de tekentafel' met zijn nieuwe model, zegt Wu van analistenbureau Kaufman Bros. Wu zegt zich te baseren op bronnen binnen de telecomindustrie. De Dell-smartphone zou gemaakt zijn voor Windows Mobile en Googles mobiele OS Android. De smartphone zou zijn afgewezen, omdat andere fabrikanten interessantere modellen zouden hebben gemaakt, zegt Wu.

Eigen naam

Waarom Dell de smartphone niet onder eigen naam op de markt brengt, is onbekend. Al sinds Dell stopte met zijn pda's, gaat het gerucht over een nieuwe smartphone van de hardwaremaker. De fabrikant zou van plan zijn geweest om de smartphone in februari op het Mobile World Congress in Barcelona te laten zien, maar dat is niet gebeurd. Dell heeft nooit bevestigd dat het aan een smartphone werkt.

Meer nieuws over: