‹ Alle nieuwsberichten

Het telecomoverzicht van week 10 2017

Het telecomoverzicht van week 10 2017

Deze week in het telecomoverzicht: bekende designers gaan Android 2.0 smartwatches uitbrengen, nieuwe informatie over de Samsung Galaxy S8 en Facebook lanceert een nieuwe functie die erg aan Snapchat doet denken.

Android Wear 2.0 breidt uit!

Afgelopen week is bekendgemaakt dat er dit jaar nieuwe Android Wear 2.0 smartwatches uitgebracht worden. De Amerikaanse horlogemaker Movado is samenwerkingen aangegaan met twee zeer bekende modemerken: Tommy Hilfiger en Hugo Boss. Movado wil nog niets bekend maken over de details van de nieuwe samenwerking. Het merk brengt over een aantal weken, tijdens juwelenbeurs Baselworld, wel nieuwe horloges uit onder de naam Movado Connect. Zowel de Movado- als de designerhorloges van Hilfiger en Boss draaien op Android Wear 2.0. Dit is Googles gloednieuwe besturingssysteem voor smartwatches.

Bron: Tweakers, GSM Arena, PR Newswire

Samsung Galaxy S8 gaat je gezicht herkennen

Het nieuwste lid uit de Galaxy-familie is nog niet eens geïntroduceerd, maar het internet speculeert er al weer op los! Een woordvoerder van Samsung zou tegen de Korean Economic Daily hebben gezegd dat de Samsung Galaxy S8 over gezichtsherkenning zal beschikken. De Samsung Galaxy Note 7 had al een irisscanner, maar deze werkte alleen goed als je het toestel recht voor je gezicht hield. Ook moesten je ogen duidelijk te zien zijn voor de telefoon, een beetje lastig in de schemering dus. De S8 zal dus waarschijnlijk, naast de irisscanner die we al kennen van de Note 7, ook over een gezichtsherkenner beschikken. Zo wil Samsung het ontgrendelproces versnellen.

Wil jij alles weten over de Samsung Galaxy S8? Tijdens de presentatie van het nieuwe vlaggenschip op 29 maart doen wij een uitgebreid live-verslag. Houd daarnaast onze website in de gaten voor de laatste nieuwtjes!

Bron: Android Planet, GSM Info

Messenger Day

Vandaag is Facebook begonnen met het uitrollen van een nieuwe functie voor zijn Messenger-app. Deze nieuwe functie, Messenger Day, lijkt verdacht veel op de Stories-functie van Snapchat. Eerder bracht Facebook al soortgelijke functies uit op Instagram en WhatsApp, genaamd Instagram Stories en WhatsApp Status. Messenger Day werkt eigenlijk het zelfde als WhatsApp status: in de Messenger-App maak je een foto of video. Deze kun je bewerken met filters en stickers en wanneer je ze hebt toegevoegd aan je ‘Day’ zijn ze 24 uur zichtbaar voor al je contacten in Messenger. Ook is het, net als op Snapchat, mogelijk om je foto met een aantal geselecteerde vrienden of groepen te delen.

Bron: DroidApp, iCulture

Meer nieuws over: