‹ Alle nieuwsberichten

MWC geruchten: meer scherm met de LG G6?

MWC geruchten: meer scherm met de LG G6?

Op zondag 26 februari geeft LG haar persconferentie op het Mobile World Congress. Hier wordt na lang wachten de LG G6 eindelijk officieel aangekondigd. 

LG lijkt met de opvolger van de LG G5 te kiezen voor een nieuwe richting. Bij het nieuwe flagship is er namelijk geen sprake meer van een modulair ontwerp. Wel is er een zeer indrukwekkend display aanwezig. Het scherm is 5.7 inch groot, een stuk groter dan zijn voorganger dus!

Nog indrukwekkender is dat de randen rondom het scherm een stuk kleiner zijn dan voorheen: het scherm neemt bijna de gehele voorkant van het toestel in beslag. Het display is ook een stukje langer dan bij andere smartphones, dit komt erg goed van pas als je vaak twee apps tegelijkertijd open hebt. In een teaser die vorige maand uit kwam werd ook ‘waterproof’ genoemd, een grote kans dus dat water geen probleem voor de LG G6 is!

Op 15 februari verscheen er een teaser voor de nieuwe versie van LG UX, het lijkt er op dat deze interface standaard op de LG G6 aanwezig is. Deze nieuwe versie van de Android schil van LG is volledig geoptimaliseerd voor het grote scherm van de LG G6. Omdat het scherm op te delen is in twee gelijke vierkanten is het ideaal om twee apps tegelijkertijd op je scherm te hebben.

Ook als je je scherm horizontaal houdt bij bepaalde apps zorgt LG UX 6.0 ervoor dat het scherm optimaal wordt benut. Als je bijvoorbeeld de agenda-app horizontaal houdt, laat de ene helft van het scherm een lijst met afspraken zien, terwijl de andere helft de kalendermaand weergeeft.

LG heeft inmiddels ook al wat informatie gegeven over de camera’s van de LG G6. Aan de achterkant zijn twee camera’s te vinden, elk met een andere kijkhoek. Met de ene lens schiet je normale foto’s, de andere lens heeft een bredere kijkhoek van 125 graden, zeer geschikt om bijvoorbeeld grote groepen mensen te fotograferen. Ook de frontcamera heeft en bredere hoek, waardoor groepsselfies ook geen probleem zijn.

Wij zijn er bij als de LG G6 zondag officieel wordt gepresenteerd. Houd dus onze nieuwsberichten in de gaten en wees als eerste op de hoogte!

Meer nieuws over: