Microsoft informatie over telefoons, besturingssystemen en garantie

Over Microsoft

Microsoft Mobile is een dochterbedrijf van het Amerikaanse Microsoft en ontstaan bij de overname van de mobiele tak van Nokia in april 2014. Microsoft Mobile verkoopt smartphones, tablets en accessoires. Alle apparaten draaien op het Windows Phone-besturingssysteem, wat ontwikkeld is door Microsoft. Het bedrijf biedt momenteel een aantal eigen Microsoft-telefoons aan en daarnaast de toestellen van het overgenomen Nokia. Voor Nokia’s laatste Lumia-serie is een licentie van tien jaar afgesproken. Nieuwe Lumia-toestellen vallen echter buiten de licentie en zullen onder de naam Microsoft Lumia worden gelanceerd met het bijbehorende Microsoft logo in plaats van Nokia.


Microsoft-telefoons

Het totale bereik aan Microsoft telefoons loopt op dit moment van budget tot high-end smartphones. Zo is er voor iedereen een geschikte telefoon met het Windows-besturingssysteem!

Het toptoestel van Microsoft is op dit moment de Microsoft Lumia 950. Deze wordt in twee varianten aangeboden: de ‘normale’ 950 en de 950 XL.

Microsoft Lumia 950 (XL)

De vlaggenschepen van dit moment zijn de Microsoft Lumia 950 en Microsoft Lumia 950 XL. Deze smartphones zijn erg speciaal door de 20-megapixelcamera met Carl Zeiss-lens. Je schiet daardoor met je telefoon waanzinnig scherpe foto’s, je hebt geen losse fotocamera meer nodig! Ook hebben beide toestellen een erg sterke processor, waardoor alle taken snel uitgevoerd worden. Het verschil tussen beide toestellen zit hem voornamelijk in de schermgrootte: 5.2 en 5.7 inch. Beide schermen hebben een enorme hoge resolutie, waardoor alle beelden ook erg mooi scherp zijn.

Microsoft Lumia 650

In februari 2016 heeft Microsoft de Microsoft Lumia 650 aangekondigd. Dit is een Windows 10-toestel met een speciaal OLED-scherm. Dit display zorgt voor een geweldige kleurweergave. Ook heb je met Windows 10 standaard de beschikking over Microsoft Office Mobile. Hierdoor wordt het nóg makkelijker om bijvoorbeeld onderweg documenten te lezen of presentaties voor te bereiden. In combinatie met de goede specificaties heb je dus een degelijke Windows 10-telefoon, zonder een gigantisch prijskaartje.

Microsoft Lumia 550

De Microsoft Lumia 550 is een budgettopper met goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze telefoon is iets kleiner dan de Lumia 950 en heeft een gebruiksvriendelijk design. Het toestel ligt namelijk fijn in de hand en kan nog steeds met één hand bediend worden. Het toestel heeft namelijk een 4.7-inchdisplay met 720p-resolutie. Onder de motorkap zit een quadcore-processor, wat staat voor een chip met vier kernen. Hierdoor werkt het toestel erg snel en zijn alle applicaties geladen binnen een handomdraai! Bovendien kan het gebruik maken van 4G-internet, waardoor je altijd razendsnel kunt internetten. De Lumia 550 heeft twee camera’s, van 5 en 2 megapixels.


Microsoft besturingssysteem

Het besturingssysteem van Windows van dit moment is Windows 10. Windows 10 volgt Windows Phone 8 op en brengt vele veranderingen met zich mee. Het besturingssysteem is voor meerdere platforms, waaronder computers en smartphones. Dit zorgt voor een goede connectie tussen verschillende apparaten. Je kunt je smartphone bijvoorbeeld koppelen aan je pc om daar verder te werken. Op dit moment zijn er 2 telefoons die uit de doos op Windows 10 draaien: de Lumia 950 en de Lumia 550. Voor de andere Microsoft-smartphones staat een update gepland.

Ten opzichte van Windows Phone 8 is er ook op andere vlakken een heleboel veranderd. Zo is de beveiliging verbeterd. En er is een gezamenlijk Action Center. In het Action Center vind je al je e-mails, uitnodigingen, berichten en andere meldingen. Deze worden automatisch gesynchroniseerd met je smartphone, je computer en je tablet. Een andere belangrijke verbetering is het uiterlijk. Windows 10 heeft namelijk een nieuwe look gekregen. De bekende Live Tiles zijn er nog steeds, maar kunnen nu ook transparant worden gemaakt. Zo pas je de interface nog beter naar eigen smaak aan en wordt je eigen menu een stuk stijlvoller!

Er zijn ook een aantal nieuwe apps in Windows 10. Allereerst is de Outlook-applicatie duidelijk verbeterd, je kunt nu onder andere ook tabellen maken en opsommingstekens gebruiken. Verder heeft Microsoft een nieuwe webbrowser: Microsoft Edge. Deze browser is een stuk sneller dan zijn voorgangers en kan erg goed multitasken. Ten slotte is er een nieuwe navigatie app: HERE Maps. Je kunt hiermee kaarten van grote gebieden downloaden, zodat je niet altijd een internetverbinding nodig hebt.


Microsoft Office

Microsoft heeft grote bekendheid gekregen omdat het bedrijf software voor computers heeft ontwikkeld. Hieronder vallen bijvoorbeeld Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Outlook en OneNote. Grote kans dat je deze programma’s zelf ook gebruikt. Al deze bekende programma's worden standaard meegeleverd met alle Windows-smartphones. De Office-diensten zijn erg goed geïntegreerd in het besturingssysteem, waardoor deze apps beter werken dan bij andere smartphones. Daarom zijn de Microsoft-telefoons ideaal voor school en werk als je veel presentaties moet geven of gegevens moet verwerken en bewaren.


Microsoft Display Dock

Om alles uit de mogelijkheden van je Lumia 950 te halen kun je deze koppelen aan de Microsoft Display Dock HD-500! Deze dock wordt aangesloten aan je smartphone en andere apparatuur naar jouw wens. Je kan bijvoorbeeld een beeldscherm, toetsenbord en muis aansluiten en zo je telefoon omtoveren naar een PC!


Microsoft Garantie en Reparatie

Op alle Microsoft toestellen zit twee jaar garantie. Deze garantie dekt alle eventuele fabricagefouten. Alle informatie over garantie en reparatie vind je op onze Garantie en reparatiepagina.