Lenovo informatie over telefoons, besturingssystemen en garantie

Over Lenovo

Lenovo is een van de oudste elektronicamerken ter wereld – al in 1984 was Lenovo actief op de Chinese markt. In het begin werkten zij onder de naam Legend, maar in 2004 veranderde de naam naar Lenovo. Deze multinational is al jaren een grote naam op de computermarkt, mede dankzij de overname van computerbedrijf IBM. In deze markt staat Lenovo vooral bekend om zijn ThinkPad – de meest verkochte laptop aller tijden. Vanaf 2014 is Lenovo voorzichtig begonnen met de ontwikkeling van smartphones. Dit kreeg een flinke boost nadat ze Motorola overnamen van Google. Lenovo heeft gezorgd voor een frisse wind binnen de smartphone-sector bij Motorola. Over niet al te lange tijd zal de naam Motorola dan ook verdwijnen van de smartphones en vervangen worden door Lenovo. De smartphone-sectie bij Lenovo breidt zich dan ook bijzonder snel uit en is in twee jaar van niets uitgegroeid tot de nummer vier van de wereld!


Lenovo-telefoons

De smartphones van Lenovo staan, net als die van het overgenomen Motorola, bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het bedrijf brengt nog smartphones uit onder beide namen, maar in de toekomst krijgen alle telefoons de Lenovo stempel. Op dit moment zijn er een aantal interessante toestellen beschikbaar. Voor iedere Android-liefhebber heeft Lenovo wat wils! Hier vind je de beste Android aanbiedingen en bekijk hier alle toestellen van Lenovo.


Lenovo P2

Op zoek naar een smartphone die je niet dagelijks hoeft op te laden? Dan is de Lenovo P2 het perfecte toestel. Lenovo heeft dit toestel voorzien van een forse 5100mAh-accu. Daarnaast beschikt de P2 over een Amoled-display en wordt hij aangedreven door de zuinige Snapdragon 625-chipset. Deze combinatie van hardware zorgt voor een enorm zuinig toestel dat met gemak meerdere dagen meegaat op een volle accu! Verder heeft de P2 een 13-megapixelcamera, 32GB opslaggeheugen, een vingerafdrukscanner en dual-simondersteuning.

Specificaties

 • 5.5-inchdisplay
 • 13-megapixelcamera
 • 32GB uitbreidbaar geheugen
 • 4GB werkgeheugen
 • 5100mAh-batterij

Lenovo K6

Als opvolger van de K5 is de Lenovo K6 wederom een toestel met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Lenovo heeft ook dit toestel weer voorzien van prima specificaties, en dat terwijl het prijskaartje zeer vriendelijk is. Ook zijn er twee belangrijke verbeteringen bij de K6. Zo is de schermresolutie toegenomen, met 1920 bij 1080 pixels heb je nu haarscherp beeld. Daarnaast is er nu aan de achterzijde een vingerafdrukscanner aanwezig.

Specificaties

 • 5.0-inchdisplay
 • 13-megapixelcamera
 • 16GB uitbreidbaar geheugen
 • 2GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

Lenovo Phab 2 Pro

Lenovo heeft met de Lenovo Phab 2 Pro echt een uniek toestel uitgebracht. In eerste opzicht valt dit toestel enorm op door het grote display. Met een schermgrootte van 6.4 inch is het toestel een stuk groter dan gemiddeld. Aan de achterzijde wordt dit toestel echt interessant. Hier vinden we namelijk een opvallende tweede camera. Deze wordt gebruikt om onder andere diepte te kunnen zien, dit wordt veel gebruikt bij verschillende Google Tango-applicaties.

Specificaties

 • 6.4-inchdisplay
 • 16-megapixelcamera
 • 64GB uitbreidbaar geheugen
 • 4GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

Google Tango

Met de Phab 2 Pro introduceerde Lenovo het eerste toestel met Google Tango-ondersteuning. Google Tango is het Augmented Reality-platform van Google. Verschillende Tango-applicaties maken gebruik van de twee camera’s op de Phab 2 Pro. Doordat deze camera’s diepte kunnen zien kun je bijvoorbeeld de lengte van een meubel opmeten door simpelweg je telefoon erop te richten. Verder kun je bijvoorbeeld ook virtuele objecten in een ruimte plaatsen. Deze blijven vervolgens precies op de juiste plek staan, onafhankelijk van waar jij staat. Google Tango voegt echt een geheel nieuwe dimensie toe aan ons smartphonegebruik.


Lenovo Besturingssysteem

Lenovo maakt voor zijn smartphones gebruik van het besturingssysteem Android. Omdat Lenovo dezelfde toestellen fabriceert als Motorola eerst deed, gebruiken zij dezelfde software. Waar Motorola bij veel gebruikers erg veel punten mee scoort is het feit dat zij bijna geen software-laag over Android heen plakken – dit doet Lenovo dus ook niet. Dit betekent dat je minder last hebt van overbodige apps en andere poespas. Verder geniet je wel van al het gebruiksgemak van Android – je hebt toegang tot Google Maps en natuurlijk ook de Google Play Store. Je vindt hier meer dan een miljoen applicaties. Voor iedereen zit er wel wat leuks bij!


Lenovo Garantie en Reparatie

Met een smartphone van Lenovo heb je recht op twee jaar fabrieksgarantie. Voor meer informatie over garantie en reparatie kun je terecht op de Garantie & Reparatie-pagina.