Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Privacy en veiligheid - werken bij Belsimpel

Privacy en veiligheid

Wij van Belsimpel vinden je privacy en het veilig verwerken van je persoonsgegevens heel belangrijk! Je wilt natuurlijk zonder zorgen over privacy en online veiligheid solliciteren bij Belsimpel. Dat willen wij ook! Daarom laten wij je graag zien hoe wij met je persoonsgegevens omgaan.

Wie is verantwoordelijk voor je gegevens?

Belsimpel en Werkenbijbelsimpel.nl, onderdeel van MobielWerkt BV, is verantwoordelijk voor alle persoonsgegevens die je bij ons achterlaat. Dit zijn onze gegevens:

Bedrijfsadres Waagstraat 1, 9712 JX Groningen
Postadres: Postbus 3023, 9701 DA Groningen
Inschrijvingsnummer bij de Kamer van Koophandel 02093714
BTW-nummer NL819148003B01

Bij vragen omtrent privacy en veiligheid kun je altijd terecht bij team privacy via privacy@belsimpel.nl.

Welke gegevens slaan we op en waarom?

Belsimpel verzamelt op verschillende manieren persoonsgegevens als je werkbijbelsimpel.nl bezoekt. Welke gegevens precies worden verzameld hangt af van wat je op onze website doet: bezoek je de website zonder te solliciteren of hebben we je overtuigd om bij ons te solliciteren? Wij leggen graag uit welke gegevens wij van je verwerken.

Offline en online herkenning

Als je onze website werkenbijbelsimpel.nl bezoekt slaan we je IP-adres, clickgegevens en cookies op. Hiermee kunnen we je altijd persoonlijke vacatures aanbieden, passend bij jouw voorkeuren. Als je bij ons op kantoor bent uitgenodigd voor een gesprek, dan weten we van tevoren altijd wie je bent. Voor jouw en onze veiligheid maken we op ons kantoor camerabeelden, die we opslaan.

Solliciteren

Als je een interessante vacature hebt gevonden waarop je wilt solliciteren, dan vragen we aan je om een aantal persoonsgegevens in te vullen. Zo krijgen we een heel goed beeld van wie jij bent, wat je kan, en waarom je voor Belsimpel zou willen werken.

Tijdens het sollicitatieproces is het mogelijk om je met je LinkedIn-profiel aan te melden of zelf alle gegevens in te vullen. We hebben een aantal persoonsgegevens van je nodig, zoals je voornaam, achternaam, e-mailadres, geboortedatum, woonplaats, telefoonnummer en een profielfoto. We vragen je om een profielfoto naar ons te sturen zodat we je gelijk kunnen herkennen als we je uitnodigen voor een gesprek.

Daarnaast vragen we je om je Curriculum Vitae (CV) in het webformulier te uploaden. Je CV gebruiken we om te bepalen of jij beschikt over relevante (werk)ervaring die past bij de functie waarop je solliciteert. Zet in je CV ook altijd je naam, achternaam, geboortedatum, adresgegevens en contactgegevens. Vermeld nooit je BSN- of documentnummer op je CV! Om je sollicitatie af te ronden stellen we je een aantal motivatievragen die je zelf kan invullen. We leren je namelijk graag wat beter kennen.

Afhankelijk van de functie waarop je solliciteert krijg je een assessment, waarbij we je capaciteiten toetsen. Dit assessment geeft ons een goed beeld over de capaciteiten waarover jij beschikt, zoals je intelligentie, sociale vaardigheden, motivatie en loopbaanontwikkeling.

Contact met team recruitment

Als je contact opneemt met onze recruiters, dan willen we je graag zo goed mogelijk informeren over onze toffe vacatures en mogelijkheden binnen Belsimpel. Hiervoor slaan we de emailgesprekken die je met onze recruiters hebt op. Ook kan het zijn dat telefoongesprekken worden opgenomen voor trainingsdoeleinden. Dit vertellen we je altijd voor het telefoongesprek.

Soms vragen we je om specifieke persoonsgegevens aan ons door te geven tijdens een email- of telefoongesprek. Deze vragen stellen wij om de juiste sollicitatiegegevens in ons bestand op te zoeken. Ook maken we aantekeningen van ons contact en tijdens de een-op-een gesprekken, zodat we precies weten wat er is besproken als je nog een keer contact met ons opneemt of bent uitgenodigd voor een gesprek.

Hoe gaan we om met het delen en bewaren van je persoonsgegevens?

Delen van persoonsgegevens

Wij vinden jouw privacy heel belangrijk. Daarom delen we bepaalde of specifieke persoonsgegevens alleen met partners en derden als dit echt noodzakelijk is, bijvoorbeeld omdat dit nodig is om je sollicitatie in goede banen te kunnen leiden. We verkopen je gegevens nooit zomaar aan derden.

Om dit goed te regelen hebben we met alle partijen waarmee we je persoonsgegevens delen een verwerkersovereenkomst afgesloten. Dat is een contract waarin duidelijke afspraken zijn gemaakt over wie voor welke gegevens verantwoordelijk is. Er zijn verschillende partijen waarmee wij je persoonsgegevens delen:

  • De verwerker van communicatiegegevens (zoals telefonie, sms, en e-mail);
  • Recruitmentkanalen;
  • Administratieverwerkers.

De meeste partijen zijn gevestigd in de Europese Unie en vallen onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. In sommige gevallen delen we bepaalde gegevens ook met partners die gevestigd zijn in de United States of America (USA) en die actief deelnemen aan het Europees-Amerikaanse ‘Privacy Shield’.

Bewaren van persoonsgegevens

We bewaren je persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk als je bij ons solliciteert. Natuurlijk willen we wel weten wie bij ons in het verleden heeft gesolliciteerd. Daarnaast hebben wij een fiscale verantwoordelijkheid bij de belastingdienst zodra je bij ons in dienst treedt. Dit betekent dat we vanuit een legitiem en commercieel uitgangspunt je persoonsgegevens bewaren om je altijd op de beste manier te kunnen informeren over je sollicitatie(s).

Wil je graag dat we je privacyvoorkeuren voor je aanpassen? Neem dan contact op met ons team privacy: privacy@belsimpel.nl.

Beveiliging van je persoonsgegevens

Wij zorgen altijd voor de beste informatiebeveiliging. Onze website is voorzien van een beveiligde verbinding (te herkennen aan ‘https’ in de adresbalk). Bovendien maken wij altijd gebruik van de beste beveiligingssoftware, zodat je persoonsgegevens zo veilig mogelijk worden opgeslagen. Dit gebeurt op eigen servers in Nederland.

We controleren en monitoren al onze medewerkers, wie toegang heeft tot welke persoonsgegevens en we houden bij wie welke persoonsgegevens heeft ingezien. Zo weten we altijd wat er met je persoonsgegevens gebeurt. Bovendien hebben alle medewerkers van Belsimpel een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), zodat we zeker weten dat iedereen veilig met je persoonsgegevens omgaat.

Jouw rechten over je gegevens

Als sollicitant van Belsimpel mag je natuurlijk altijd een verzoek indienen voor de inzage, rectificatie, gegevensoverdraagbaarheid of het verwijderen van je persoonsgegevens uit ons sollicitatiebestand. Dit kan je doen bij ons recruitment team door te mailen naar: werving@belsimpel.nl. We vragen je hierbij om te verifiëren dat jij het bent, zodat we je gegevens niet zomaar met iemand anders delen.

Verwijderen van je gegevens

Natuurlijk kun je je gegevens bij ons verwijderen als je bij ons hebt gesolliciteerd maar helaas bent afgewezen. Je verzoek wordt binnen 15 werkdagen door team recruitment in behandeling genomen. Je kan hiervoor je verzoek indienen door te mailen naar: werving@belsimpel.nl.

Vragen of opmerkingen

Mocht je vragen of opmerkingen hebben omtrent privacy en veiligheid, dan kan je altijd terecht bij onze klantenservice. Voor verdere vragen of klachten kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens of de Nationale Ombudsman.

Download als PDF