Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

iOS-informatie over games, updates, telefoons, navigatie en interfaces

Apple iOS

Over iOS

In de zomer van 2007 werd het eerste iOS-toestel uitgebracht: de iPhone. Dit werd toentertijd gezien als een revolutionaire telefoon, omdat het toestel de eerste was die een multitouch-scherm combineerde met een intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface. iOS is een afgeleide van Mac OS X en net als het besturingssysteem voor computers van Apple gebaseerd op Unix. Het besturingssysteem iOS wordt tegenwoordig gebruikt op elke iPhone, iPod Touch, iPad en Apple TV.

Voordelen van iOS

iOS werd in de beginperiode vooral geroemd door de intuïtieve bediening en gebruiksvriendelijkheid. Het was een verademing ten opzichte van oude, stoffige besturingssystemen zoals Windows Mobile. Het besturingssysteem was speciaal ontwikkeld voor de bediening met de vingers. Vandaag de dag is dit niet meer uniek en het grote voordeel van iOS is nu vooral de overzichtelijkheid, stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid. Ook de naadloze integratie met iTunes en andere iOS-apparaten is een groot pluspunt voor Apple-fans.

Apple App Store

In de Apple App Store zijn applicaties te vinden voor alle iOS-apparaten. Via de App Store kun je de applicaties op al je Apple-producten installeren. De App Store biedt tegenwoordig honderdduizenden apps aan. Uiteraard ontbreken applicaties voor Facebook, Twitter en andere populaire sociale netwerken niet. In de App Store is een goede mix aan betaalde en gratis apps. Betaling gaat met een zogenaamde Apple ID, waaraan je een creditcard of rekeningnummer kan koppelen. Ook is het mogelijk om met losse tegoedkaarten te betalen.

iOS Games

Voor iOS zijn inmiddels een heleboel kwalitatief hoogwaardige games te downloaden. De App Store bestaat tegenwoordig voor het grootste gedeelte uit games. Er zit echter wel een groot verschil tussen de kwaliteit van de games, vooral het verschil tussen gratis en betaalde spelletjes is soms enorm. De gameplay verschilt ook per spel, zo kun je racespelletjes spellen met behulp van de accelerometer, andere spelletjes met onscreen-joysticks en soms enkel door op het scherm te tikken.

iOS Navigatie

De iPhone is uitgerust met een digitaal kompas en GPS-ontvanger, zodat je kunt navigeren. Bovendien gaat het hier om Assisted GPS (A-GPS), waarbij de plaatsbepaling tot stand wordt gebracht met behulp van de GPS-chip en internet. Met iOS kun je hiervoor gebruik maken van Apple Maps. Andere beschikbare navigatieapps zijn TomTom (betaald) en Google Maps (gratis).

iOS-versies en updates

Om iOS te blijven verbeteren, komt er doorgaans één keer per jaar een grote update van het besturingssysteem. Tussendoor volgen er nog updates die meestal bugfixes met zich mee brengen en soms wat extra functionaliteiten. Er zijn al een aantal versies van iOS verschenen, maar hier zullen we alleen de meest recente bespreken. We zullen vanaf versie 9.0 de versies bespreken.

iOS 9.0

In juni 2015 lanceerde Apple de volgende grote update voor iOS, iOS 9. De focus van verbetering bij iOS 9 ligt vooral bij de verbeteringen van standaardapps zoals de agenda, Siri, notities en meer. Daarnaast zijn batterij-tijden flink verbeterd en draait het systeem een stuk sneller en vloeiender dan zijn voorgangers. Ook is er een Nieuws-app toegevoegd, waarmee je altijd op de hoogte bent van wat er in de wereld gebeurd. Live Photos is een nieuw onderdeel waarbij je bij het fotograferen ook een paar seconden voor en na het nemen van de foto opneemt. Zo kun je terugzien wat er precies gebeurde toen je de foto nam.

iOS 9.1

In iOS 9.1 zijn er een aantal kleine verbetering doorgevoerd. Zo kun je nu kiezen uit meer emoticons op je toetsenbord. Daarnaast werkt Live Photos beter, waardoor je alleen opneemt wat echt belangrijk is. Ook is er compatibiliteit toegevoegd voor nieuwere iOS-toestellen zoals de iPad Pro en de vierde generatie Apple TV.

iOS 9.2

Ook in iOS 9.2 zijn er een paar kleine aanpassingen gedaan. Zo is de in-app browser die gebaseerd is op safari verbeterd. Dit betekent dat je gemakkelijker linkjes kan openen terwijl je in een app zit. De muziek-app is verbeterd en een flink aantal bugs voor de iPad Pro zijn opgelost. Met iOS 9.2 kun je via MailDrop tot wel 5 GB aan bestanden versturen vanaf je iPhone. Ook is er Arabische ondersteuning voor Siri toegevoegd.

iOS Toestellen

iOS draait alleen op Apple-producten. Bekijk hier alle Apple toestellen die wij op dit moment aanbieden. Klik hier voor de beste Belsimpel.nl iPhone aanbiedingen.