Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Keuzehulp mobiel internet binnenland

Hoeveel internet-MB’s je gebruikt, verschilt per persoon. Dat maakt het soms lastig om een keuze te maken tussen verschillende bundels. Belsimpel biedt daarom een keuzehulp aan waarmee je een beter idee krijgt van welke bundel het beste bij jou past. Ook laten we de verbanden zien tussen alle mobiele internet-opties.


Keuzehulp

Stap 1. Waarvoor ga je mobiel internet gebruiken?

Wil je alleen appen, internetten en mailen, of ook radio luisteren, Skypen en video's of Uitzending Gemist kijken? Voor de eerste opties is geen grote bundel nodig, de andere mogelijkheden kosten meer data en daar past dus ook een ruimere databundel bij.

Stap 2. Is een maandabonnement voor jouw gebruik voordelig?

Behalve het type gebruik van mobiel internet is ook de frequentie heel belangrijk: hoe vaak gebruik je je verbinding? Doe je dit eenmalig en maximaal één tot vier weken achter elkaar, dan is een vast abonnement niet voordelig en is prepaid waarschijnlijk de beste keuze. Internet je af en toe het hele jaar door, dan past een instapabonnement bij je. Voor regelmatig en vaak gebruik raden wij een grotere databundel aan.

Stap 3. Hoe intensief ga je mobiel internet gebruiken?

Hierbij is bijvoorbeeld een splitsing te maken in weinig (tot één uur per dag appen, internetten en mailen), gemiddeld (1 tot 2,5 uur per dag met ook appen en internetten en af en toe video kijken en radio luisteren) en vaak (meer dan 2,5 uur per dag met alle soorten gebruik). Bij weinig gebruik is een instap-abonnement voldoende, gemiddeld gebruik kost tussen de 1000 MB en 3000 MB per maand. Vaak gebruik zal rond of boven de datalimiet van 3000 MB zitten.

Stap 4. Waar in Nederland gebruik je mobiel internet?

Bijna overal in Nederland heb je, als je abonnement en mobiel daarvoor geschikt is, toegang tot het 4G-netwerk. KPN heeft het meest dekkende netwerk, maar alle andere providers bieden ook een prima dekking in het hele land. De meest actuele dekking vind je op onze dekkingspagina.

Stap 5. Welke snelheid heb je nodig?

Op dit moment worden er twee soorten internetverbindingen in Nederland het meest gebruikt: 3G en 4G. Deze verschillen aanzienlijk in snelheid. In de praktijk haal je met een 3G-verbinding 4 MB/s, terwijl je met 4G gemiddeld tussen de 30 en 40 MB/s haalt. In theorie zou je met 4G zelfs tot 150 MB/s kunnen halen! De snelheden die deze verbinding in de praktijk behaalt, verschillen per provider. Maar welke snelheid heb je nodig? Voor bepaald internetgebruik is een 4G-internetsnelheid onmisbaar om alles soepel te laten verlopen. Dit geldt met name voor het laden van grotere bestanden. Wil je dus graag grote games spelen, video’s van hoge kwaliteit kijken en sneller bestanden downloaden? Dan is het een goed idee om voor 4G-snelheid te kiezen. Ook het laden van websites en informatie op het internet gaat in het algemeen met 4G-snelheid vele malen sneller dan met 3G. Maakt het je niet zo veel uit soms even te moeten wachten tot informatie geladen is? Dan is 3G een prima optie.