Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

Hoe goed is de dekking voor Mobiel Internet op je laptop?

De dekking voor mobiel internet is in Nederland erg goed. In vergelijking tot de rest van de wereld is de dekkingsgraad hier heel hoog. Onze hoge bevolkingsdichtheid maakt het namelijk minder duur om een groot gedeelte van de bevolking te voorzien van voldoende dekking. In de landelijke gebieden is tegenwoordig al bijna altijd de HSDPA beschikbaar, wat de snelste techniek is. Als HSDPA toch even niet beschikbaar is dan schakelt je modem automatisch terug naar het iets minder snelle UMTS wat nog een betere dekking heeft. Voor een uitgebreid overzicht van de dekking van alle verschillende providers kijk je op onze dekkingspagina.

Externe antenne

Met een externe antenne verbeter je het bereik van je mobiele internet-modem. Als je een USB-modem gebruikt, kun je ook met een USB-verlengkabel het modem dichter bij het raam neerleggen.

Dekking in het Buitenland

Ook in het buitenland is de dekking van mobiel internet al erg goed. Overal waar je kunt bellen kan je ook gebruik maken van mobiel internet. In Westerse landen en zelfs in sommige Afrikaanse landen zijn de snelle HSDPA-netwerken al erg goed ontwikkeld.