Palm informatie over telefoons, besturingssystemen en garantie

Over Palm

Het bedrijf Palm werd in 1992 opgericht door de Amerikaan Jeff Hawkins. Hij was al een lange tijd bezig met pen-based computing (het aansturen van een touchscreen met behulp van een stylus pen), voordat hij in 1992 Palm Inc. oprichtte. Palm is bekend geworden vanwege het uitbrengen van PDA's en het ontwikkelen van software voor deze apparaten (Palm OS). Deze minicomputers konden nog niet bellen, maar werden vooral gebruikt als zakagenda en waren ontzettend populair op de zakelijke markt. Deze functie zit tegenwoordig in bijna iedere smartphone en ook Palm heeft in het verleden meerdere smartphones op de markt gebracht. Palm was een relatief kleine speler op de mobiele markt en heeft een rumoerig verleden met verschillende overnames achter de rug. Begin 2010 werd Palm overgenomen door HP en was er weer hoop voor de Palmliefhebbers. Met het ontwikkelen van het eigen besturingssysteem WebOS en enkele nieuwe toestellen probeerde de fabrikant de weg omhoog weer te vinden. Na meer dan een jaar werd door HP bekend gemaakt dat ze niet langer telefoons met WebOS zouden ontwikkelen. De aankondiging kwam niet als een verrassing: door de grote concurrentie op de smartphonemarkt vielen de verkoopcijfers tegen.


Palm Telefoons

Palm onderscheidde zich vroeger met degelijke zakelijke toestellen met een prettig qwertytoetsenbord. De laatste modellen waren uitgerust met zowel een qwertytoetsenbord als een touchscreen. Verder waren ze voorzien van alle eigenschappen die in die tijd belangrijk waren zoals MP3-functionaliteit, e-mailsynchronisatie, Bluetooth en meer. De Palm-toestellen waren verder speciaal door het gebruik van hun eigen WebOS-besturingssysteem dat snel en erg gebruiksvriendelijk was. Door de overname van HP en de verdere ontwikkeling van het eigen WebOS-besturingssysteem werden nieuwe successen verwacht, maar deze successen bleven uit. Hierdoor zijn er tegenwoordig geen Palm-smartphones meer op de markt.

Palm Pre

De Palm Pre draaide op het geroemde WebOS besturingssysteem, verder beschikte hij over een touchscreen én een uitschuifbaar qwerty toetsenbord. Volgens velen was WebOS, voor de opkomst van Apple iOS en Google Android, het beste mobiele besturingssysteem. Verder had de Pre een 3-megapixelcamera met flitser. Bekijk onderstaande video om een goede impressie van het toestel te krijgen.


Palm WebOS

De nieuwste modellen van Palm waren voorzien van het eigen HP WebOS-besturingssysteem. Het besturingssysteem werkte erg prettig, omdat het heel simpel te bedienen was. De manier van multitasking is hier een goed voorbeeld van. Met behulp van zogenaamde 'cards' wordt altijd alle relevante informatie van een geopende toepassing weergegeven. Het besturingssysteem was volledig open, dit betekent dat het de mogelijkheid biedt voor ontwikkelaars om hiervoor zelf applicaties, spelletjes en andere software te ontwikkelen. Via de App Catalog op een WebOS toestel had je een ruime keuze in betaalde en gratis applicaties en games. Verder kon je het programma Synergy gebruiken. Dit programma hielp de gebruiker met het ordenen van contactinformatie. Alle berichten werden automatisch overgenomen van bijvoorbeeld Outlook, Gmail of Facebook. In augustus 2011 kondigde HP aan te gaan stoppen met het ontwikkelen van WebOS.


Palm Garantie en Reparatie

Met een Palm toestel kreeg je één jaar garantie. Deze garantie dekte alle eventuele fabricagefouten.