‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 12 2016

Het laatste telecomnieuws van week 12 2016

Een Lite-versie van de LG G5, veranderingen in iOS en Pokémon vangen met je smartphone! Dit gebeurde er in telecomland in week 12.

LG G5 Lite duikt op

We zijn nog niet eens bijgekomen van de presentatie van de LG G5 en nu komt er nog een nieuwtje onze kant op: er komt een G5 Lite bij! Dit toestel lijkt veel op het vlaggenschip van LG, maar is dus, zoals de naam zegt, een afgeslankte versie van de G5. Beide toestellen zijn even groot (5.3 inch) met een Quad-HD-scherm en ze hebben dezelfde camera's. Aan de achterkant is dit een 16- en 8-megapixeldualcamera waarmee je groothoekfoto's kunt maken. Hier zit ook weer laser autofocus op en je kunt in 4K-kwaliteit opnemen. In de LG G5 Lite zit een Snapdragon-652-processor met acht kernen waarover het werk verdeeld wordt. Verder heeft het toestel een intern geheugen van 32 GB en een werkgeheugen van 3 GB. Houd Belsimpel.nl in de gaten voor (nieuws over) de LG G5 Lite!

Bronnen: All About Phones, GSM Arena.

iOS 9.3 – wat is er anders?

Apple heeft natuurlijk vorige week de iPhone SE en de iPad Pro 9.7 aangekondigd, maar dat was niet alles: er kwam ook een nieuwe iOS-versie aan bod. iOS 9.3 heeft functies toegevoegd en verbeterd. Eén van de nieuwe functies is Night Shift. Dit maakt je scherm fijner om naar te kijken doordat het display warmere kleuren toont tussen zonsondergang en zonsopgang. Blauw licht beïnvloedt je bioritme: het zorgt ervoor dat je minder snel in slaap valt. Het blauwe licht wordt verminderd door Night Shift, wat een positief effect op je slaappatroon zou hebben. Een app die verbeterd is binnen iOS 9.3 is de Notitie-app. Deze kun je nu met een vingerafdruk beveiligen, zodat belangrijke en gevoelige informatie privé blijft.

Bron: Apple.

Eerste blik op Pokémon GO

Er zijn eindelijk screenshots van een bètaversie van Pokémon GO openbaar gemaakt! Hele generaties zijn met Pokémonspelletjes opgegroeid. Bijna iedereen is dan ook enthousiast over Pokémon GO. Dit is een spel voor op je smartphone, waarmee je zélf Pokémon kunt vangen in het echt! Nou ja, niet helemaal in het echt, maar wel in onze wereld. Dit is mogelijk door augmented reality, waarbij een virtuele laag aan de echte wereld wordt toegevoegd. Met behulp van je camera zie je dus Pokémon in je omgeving rondlopen! Je kunt ze dan ook vangen en trainen, en vechten tegen anderen. Het idee achter Pokémon GO is uiteraard dat je bezig bent terwijl je spelletjes speelt, in plaats van dat je lui op de bank hangt. Het spel wordt dit jaar verwacht, wij hebben er al zin in!

Bron: All About Phones.

Meer nieuws over: