‹ Alle nieuwsberichten

Het laatste telecomnieuws van week 29 2015

Het laatste telecomnieuws van week 29 2015

Blijf altijd en overal op de hoogte van de leukste nieuwtjes van de vorige week! U leest ze hier in één oogopslag in het wekelijkse overzicht van Belsimpel.nl.

Gerucht: Samsung Galaxy S6 Edge+ en Note 5 komen 21 augustus uit

De S6 Edge+ en de Note 5 worden naar het schijnt 12 augustus bekend gemaakt, waarna ze 21 augustus in de verkoop gaan. Een aantal details zijn al bekend: zo zou de Note 5 hetzelfde design hebben als de S6, maar dan groter en met veel smallere bezels (de randen rondom het scherm). De S6 Edge+ zal naar verluidt draaien op een Exynos 7420-processor met een werkgeheugen van 3GB.

Bron: GSM Arena

Samsung, Apple en providers in gesprek over ingebouwde simkaarten

Het is mogelijk dat volgend jaar de eerste apparaten met ingebouwde simkaarten al op de markt komen. Samsung, Apple en verschillende telecomproviders (waaronder Vodafone en Deutsche Telekom; hier T-Mobile) zijn hierover in overleg. Het idee hierachter is dat de consument zo eenvoudiger van provider kan wisselen. Ook is het dan niet meer nodig om een aparte simkaart te kopen.

Bron: Tweakers

Nieuwe optie in WhatsApp: minder dataverbruik tijdens bellen

Sinds kort kun je met WhatsApp ook `voipen´ (Voice over IP: bellen via het internet). Sterker nog, WhatsApp is volgens het onderzoeksbureau Multiscope de populairste app om mee te Voipen. Maar liefst 86 procent van de ondervraagden geeft aan Whatsapp te gebruiken voor het Voipen. Bellen via het internet wordt steeds populairder en het onderzoeksbureau voorspelt dan ook het "einde van de belbundel". Een reden voor dit succes van Whatsapp is misschien de nieuwe functie, waarmee datagebruik beperkt blijft. In de nieuwe versie van Whatsapp die te downloaden is op de officiële site van WhatsApp, zit een functie waarmee de gebruiker ervoor kan kiezen om minder data te verbruiken tijdens het bellen via de app. Dit is te doen via de instellingen van de applicatie, waarbij deze optie aan te vinken is. Deze functie is toegevoegd zodat mensen met een relatief lage internetbundel minder snel door hun MB’s heen gaan. Een andere reden voor deze nieuwe functie is dat het mogelijk wordt om met een minder goede internetverbinding alsnog te kunnen bellen. Deze geüpdatete versie van WhatsApp is momenteel nog niet verkrijgbaar in de App Store of de Play Store.

Bron: Tweakers en Tweakers

Samsung presenteert zijn dunste smartphone tot nu toe

Nog meer Samsungnieuws: nadat de meeste specificaties al uitgelekt waren, heeft Samsung uiteindelijk zelf de Galaxy A8 gepresenteerd. Bijzonder aan deze smartphone is dat hij slechts 5,9 millimeter dik is. De A8 heeft een 5,7 inch Full-HD Super-AMOLED-scherm en nauwelijks bezels aan de zijkanten. Hoewel het toestel enorm dun is, heeft Samsung er toch een 3050mAh batterij in kunnen krijgen. Ook zal er een vingerafdrukscanner in de homeknop zitten. De Samsung Galaxy A8 is voor het eerste verschenen op de Chinese website van Samsung, wat waarschijnlijk betekent dat het nog even duurt voordat het toestel deze kant op komt.

Bron: Phone Arena

LG G4s in augustus beschikbaar in Nederland en België

LG heeft bevestigd dat de G4s in augustus naar Nederland en België komt. De LG G4s is een mid-range toestel en lijkt veel op de G4, maar dan met wat mindere specificaties. Dit betekent dat de G4s ook goedkoper is: de adviesprijs is 399 euro. Het toestel heeft een 5,2 inch Full-HD scherm. De hoofdcamera is 8-megapixel, met, net als de G4, laserautofocus. Dit zorgt ervoor dat er snel scherpgesteld kan worden. De front camera is 5 megapixel. De LG G4s zal draaien op een Snapdragon 615 processor met een werkgeheugen van 1,5 GB. Naast de LG G4s biedt LG ook nog een kleinere versie aan van de G4. DIt is de LG G4c. 

Bron: All About Phones